Nyheter

Hemmaseger gav USM-plats

Efter storslalomseger i hemmabacken i lördags kväll är SK Boges Linnea Herbertsson klar för Ungdoms-SM i Tärnaby.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
Grattis Linnea. Tvåan Moa Ekdahl från Hestra (till vänster) gratulerar SK Boges Linnea Herbertsson till segern - och till USM-platsen. 15 hundradelar skiljde tjejerna åt efter två åk.
Grattis Linnea. Tvåan Moa Ekdahl från Hestra (till vänster) gratulerar SK Boges Linnea Herbertsson till segern - och till USM-platsen. 15 hundradelar skiljde tjejerna åt efter två åk.Foto: 

För alpina ungdomar sker urvalet till Ungdoms-SM genom en rad kvalificeringstävlingar under vintern. När det för andra gången för säsongen arrangerades tävling i slalombacken i Ulricehamn slog Linnea Herbertsson till med seger. Den viktorian innebär att hon är en av dem som får SM-tävla på klassisk mark i Tärnaby.

– Det ska bli kul. Målet för vintern har så klart varit att komma med, säger Linnea.

Segern var Linnea Herbertssons första för säsongen. Talangen, som bor i Borås, delar sin tid mellan alpin träning och fotboll där hon också är framgångsrik med en given plats i Västgötalaget för 16-åringar.

– Fotbollen har gått allt bättre och det är nästan det jag satsar mer på nu, säger Linnea som åker till Ulricehamn för träning två dagar i veckan.

– Jag har alltid åkt för SK Boge. Det var min syster som började åka och jag hängde på, förklarar hon.

Storslalom har blivit Linnea Herbertssons bästa gren. Kvalificering till USM innebär dock att hon kommer tävla i alla fyra discipliner där.

– Slalom, storslalom, super-G och störtlopp blir det. Det är inga ungdomar som specialiserar sig så vi kör allt, säger Linnea.

USM i Tärnaby avgörs mellan 22:e och 28:e mars.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.