Nyheter

Hanna vann på hemmaplan

Hanna Falks kurvteknik och vassa spurt avgjorde Västgötaloppets tjejklass. Det blev en bejublad hemmaseger i den andra upplagan.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2013
Hanna Falk var förstås glad efter segern i Tjejloppet.
Hanna Falk var förstås glad efter segern i Tjejloppet.Foto: Leif Fjellström

Lördagens tjejtävling med runt 150 startande gick över 18 kilometer, det vill säga tre varv på banan som strängats på konstsnöspåret.

Hanna Falk tillsammans med favoriten Susanne Nyström, Laisvalls SK, och UIF-kollegorna Madeleine Thorn och Emilie Cedervärn bildade tidigt tätkvartett. När det började dra ihop sig i loppet var det två kvar om segern, Falk och Nyström.

Den tidigare Vasaloppsvinnaren Nyström såg ut att ha greppet ned för sista backen. Men en u-sväng och ett upplopp senare så var Falk förbi. Med ett par meter kunde Hanna Falk vinna och kransen fick hon efter målgång.

Under söndagen körs Västgötaloppet med två startgrupper, eliten och de drivna motionsåkarna klockan 9.00 och den stora massan 13.00.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.