Nyheter

Hanna revanschsugen efter VM

Sprintstjärnan Hanna Falk gör i morgon sin första tävling efter VM. Suget efter topplacering och snabbt lopp är stort.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2011
Hanna Falk hoppas kroppen ska kännas helt hundraprocentig under morgondagens världscup i Finland.
Hanna Falk hoppas kroppen ska kännas helt hundraprocentig under morgondagens världscup i Finland.Foto: Aas, Erlend

Hanna Falk fick följa avslutning av skid-VM på tv hemifrån. Ungefär samtidigt som Petter Northug åkte hem femmilen i Holmenkollen och Jörgen Brink vann Vasaloppet kände UIF-aren en pigghet i kroppen.

– Jag vilade några dagar direkt efter VM men sedan har jag fått flera bra träningspass. Kroppen känns pigg och frisk, säger hon.

Falk har valt att inte lägga mer tankemöda på vad som egentligen hände under VM. När säsongen är över ska hon analysera varför inte krafterna fanns när hon som mest behövde dem. Nu fokuserar hon på att få till en bra avslutning av världscupcirkusen.

– Det finns ganska mycket revanschlust i min kropp jag vill visa att jag kan åka fort, säger Hanna.

I morgon väntar en 1 400 meter lång sprintbana, tävlingen går i klassisk stil. Det blir Hannas första start i den finska orten och väderprognoserna pekar mot plusgrader.

Landslaget anlände till Lahti i går och i dag är det distanstävlingar som gäller. Under tiden som Charlotte Kalla, Anna Haag och övriga landslagsåkare tävlar hinner Hanna bekanta sig med sprintbanan.

Direkt från Finland åker Hanna sedan vidare till Stockholm och Slottssprinten som körs på onsdag. Därefter fortsätter skidresan till Falun och världscupavslutningen i Dalarna.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.