Nyheter

Hanna redo för sprintpremiär

Låret läkt, väskan packad och i huvudet finns goda minnen från Düsseldorf. Hanna Falk ser fram emot dagens premiär i världscupen.
Nyheter • Publicerad 2 december 2011

Det är en rejäl packning som UIF:s sprintstjärna tagit med sig till tyska Düsseldorf. Går allt som hon vill väntar tre tävlingshelger i rad med lopp i världscupen. Först ska den 900 meter korta banan i Düsseldorf köras och enligt Hanna är sträckningen i baklåret historia och inget som påverkar hennes åkning längre.

– Jag är tacksam över att vara frisk och känner mig extra taggad på grund av den tidigare skadan. Det ska bli roligt med tävling, tävlingssuget är stort, säger Hanna.

Det var på den snabba och trånga banan i Düsseldorf som Hanna slog igenom med dunder och brak i skidvärlden med sin världscupvinst för två år sedan. Dagen efter följde hon upp skrällsegern med en andraplats i teamsprinten tillsammans med Ida Ingemarsdotter. Förra året blev det återigen final i den individuella sprinten, Hanna slutade femma och Arianna Follis vann.

– Jag vet att banan passar mig bra men jag vet inte hur min form är och jag har inte några placeringsförväntningar, säger Hanna.

Förra året körde hon lagsprinten tillsammans med Hanna Brodin och efter en tilltrasslad situation där Hanna kolliderade med finskan Pirjo Muranen precis före den näst sista växlingen slutade teamsprinten med en nionde plats.

– Jag vet inte vem jag kör tillsammans med på söndag men både Hanna Brodin och Ida Ingemarsdotter är med.

De svenska skidåkarna landade i Tyskland igår och eftersom snön på stadsbanan läggs ut i dag blir det först en halvtimme före loppet som åkarna får känna på underlaget.

Ett bra resultat på favoritbanan ger Hanna en plats på de kommande världscuptävlingarna och hon hoppas förstås att hemresan till Torsby dröjer tills den 19 december, då har sprinten i slovenska Rogla körts.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.