Nyheter

Hanna och Madeleine utslagna i semifinal

Det blev ingen SM-final i sprint för Hanna Falk. Hon slutade trea i sin semifinal. Madeleine Thorn blev fyra i samma semifinal.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2013

Hanna Falk tog sig inte vidare till finalen i sprint. Hon slutade trea i sin semifinal och var en sekund ifrån att kvalificera sig till finalen på tid.

Falk var snabbast i starten men sedan åkte Britta Johansson Norgren och Anna Haag förbi. Britta och Anna utökade sedan sin ledning i första backen och hade en stor marginal ned till jagande Falk. Hanna kämpade mot klockan på upploppet men skar mållinjen en sekund för sent för att nå en finalplats. Bakom Hanna gick UIF-junioren Madeleine Thorn i mål som fyra.

Alla tre UIF-tjejerna tog sig vidare från morgonens kval. Hanna Falk var snabbast av UIF-arna och trea totalt, 2,5 sekunder efter Ida Ingemarsdotter, Åsarna, som åkte fortast i kvalet. Junioren Madeleine Thorn hade nionde tid i kvalet och Emilie Cedervärn 23:e.

Hanna och Emilie åkte i samma kvartsfinal och Hanna vann före Emilia Lindstedt, Sundbyberg. Hanna gick förbi Emilia precis före upploppet började och samtidigt, längre bak i fältet, vurpade Emilie Cedervärn som i det läget låg på fjärde plats.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.