Annons
Nyheter

Hanna Falk segrare i SM tour

Hanna Falk blev 13:e dam på den avslutande tremilen. Det räckte till att ta hem totalsegern i årets SM.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2014

UIF-åkaren gjorde ett fullt godkänt klassiskt lopp i skogarna runt Åsarna skidstadion. Vid den första varvningen, efter en mils åkning, låg hon tia och var 1.45 bakom segraren Charlotte Kalla. Avståndet ökade sedan undan för undan och i mål var differensen uppe i nästan åtta minuter. Klubbkamraten Maria Nordström kom på 15:e plats, dryga minuten bakom Falk.

Hanna Falk hade inför 30-kilometersloppet en gyllene chans att ta hem segern i SM tour, där resultaten i samtliga individuella SM-lopp räknas samman. Chanserna ökade ännu mer när varken ettan eller tvåan i sammandraget, Magdalena Pajala och Mia Eriksson, kom till start i Åsarna.

Annons

Nu blev det istället en duell med Maria Rydqvist, som i och med sin åttondeplats var nära att gå förbi Falk i touren. Båda åkarna hamnade på samma totalpoäng, men UIF-tjejen tog hem totalsegern i och med att en förstaplats (SM-sprinten i Umeå) ingick i hennes resultatrad.

– Touren har varit en extra motivation inför den här helgen, så det var kul att vinna. Nu är säsongen över och det ska bli skönt att få vila kroppen lite. Jag känner mig ganska sliten, säger Hanna Falk.

Tidigare i helgen fanns det en artikel på ut.se som angav att Hanna Falk blev tvåa i SM tour. Och egentligen borde det ha varit så, med tanke på hennes och Rydqvists placeringar på tremilen. Men mellan dem i resultatlistan fanns Vasaloppssegraren Laila Kveli. Och eftersom hon är norska räknas hon bort i SM-sammandraget.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons