Nyheter

Hånad Norén fick sin revansch

Efter 1–2-målet blev han hånad av tidigare lagkamraten Christian Edoff. Men till slut var det ändå Tim Norén som stod där som segrare.
Nyheter • Publicerad 18 december 2014
Nittorps målskytt Christian Edoff blir utvisad efter att ha hånat tidigare lagkamraten i NIK, Tim Norén, som numera vaktar UIF:s mål. "Det kan han gott ha", säger Norén och skrattar.
Nittorps målskytt Christian Edoff blir utvisad efter att ha hånat tidigare lagkamraten i NIK, Tim Norén, som numera vaktar UIF:s mål. "Det kan han gott ha", säger Norén och skrattar.Foto: Jonas Emtervall

Tim Norén spänner upp remmarna på benskydden i det segerrusiga UIF-omklädningsrummet drygt tio minuter efter derbyts slut. Han beskriver känslorna som kluvna.

– Det var givetvis speciellt för mig i dag. Jag har ju varit i Nittorp hela mitt liv och känner alla. Man ser ju loggan hela tiden under matchen, man är ju uppvuxen i den tröjan, säger han.

– Liksom i den här klubben finns det eldsjälar i Nittorp, så lite vemodigt är det ju också.

En uppseendeväckande händelse inträffade 7,12 in i den andra perioden. Christian Edoff hade precis gett Nittorp ledningen med 2–1 och istället för att jubla med de tillskyndande lagkamraterna valde han att vända sig om och skrika mot den tidigare NIK-kompisen Norén.

– Han skrek att han inte tyckte att jag var så bra och att jag skulle åka och byta. Jag svarade att jag ska vinna matchen först. Och det gjorde jag ju också.

Huvuddomaren Johan Magnusson stod precis bredvid och tvekade inte att skicka Edoff till utvisningsbåset för hånet.

– Vi umgås vid sidan av isen, men det visste ju inte domaren. Men det var bra, det kan Edoff gott ha. Skriv det, säger Tim Norén och skrattar.

– Jag sa till honom att han kan skicka ett sms istället, så slipper han åka till buren, ha ha.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.