Nyheter

Hallå där orienterare...

...Annica Berglund som tillsammans med maken Svante och barnen Agnes och Axel ska springa O-Ringen i Boden i veckan.
Nyheter • Publicerad 20 juli 2013
Foto: 

Varför åker man ända till Boden (1300+kilometer) för att springa O-ringen?

Först och främst är det roligt att orientera, men också kul att få chansen att komma så långt norrut. Att få se naturen och midnattssolen.

Har ni sprungit O-Ringen förut?

Ja, fjärde året blir det väl nu? Vi har ju inte hållit på med orientering så länge och jag springer bara motionsklassen.

Vilket år har det varit bäst?

Det var väldigt spännande i Söderhamn i Hälsingland 2011 med stenhällar och väldigt annorlunda natur än vad vi är vana vid. Sen var det kul i Halmstad förra året. Jag minns att en av etapperna slutade på stranden där det var en massa människor som solade och badade.

O-ringen 2013

Var: Boden

När: Etapp 1 startar söndag 21 juli och etapp 5 samt prisutdelning äger rum fredagen 26 juli

Om O-ringen: Hette tidigare 5-dagars, medan nuvarande namn kommer från landslagsorienterarnas fackförbund. Första året, 1965, hade O-ringen 156 tävlande. Förra året var den siffran 21 172 stycken. Ulricehamns OK ställer upp med 19 orienterare. Anmälan är fortfarande öppen.

Max Sommerstein
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.