Nyheter

Håglöst UIF förlorade

Smakstart med mål i första minuten räckte inte. UIF föll med 1–5 mot Töreboda.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2013

Töreboda hade torskat tre matcher i rad inför hemmamötet med UIF men det var mot de tre lagen i tabelltoppen.

– Vi visste att det skulle bli en svår och tuff match och förberedde killarna på det, säger assisterande tränaren Daniel Elofsson.

Men inledningen blev allt annat än tung för gästerna för Linus Bergman satte pucken i nät och 0–1 redan efter 57 sekunder.

– Därefter hade vi bud på både tvåan och trean men det ville sig inte i avsluten, säger Daniel Elofsson.

I stället så blev det hemmalaget som hittade rätt nästa gång och det var inte helt omotiverat sett till chanserna. Perioden avslutades med lite gruff och UIF fick efter ytterligare en Törebodautvisning spela fem mot tre i början av andra perioden. Vilket ledde till mål för hemmalaget!

– Vi hade ett långt byte och när deras spelare kom loss så orkade killarna inte jaga med tillbaka, säger Daniel Elofsson.

Om UIF hade svårt med de egna numerära överlägena så lyckades Töreboda desto bättre och satte 3–1 när det satt en UIF–are i utvisningsbåset.

4–1 kom halvminuten in i tredje och när det sedan blev 5–1 fyra minuter senare – i nytt powerplay för Töreboda – så var kvällen definitivt förstörd för de gulsvarta.

– Det var inte alls som mot Vänersborg. Killarna var för bekväma, aldrig riktigt heta och aldrig riktigt på plats i situationerna. Långt ifrån den standard som vi brukar hålla. Vi skapade ändå en del lägen men är man inte riktigt med i striden så blir det inte mål, säger Daniel Elofsson.

UT ber om ursäkt för att den planerade livesändningen av matchen inte blev av. Någon bra uppkoppling från Töreboda kunde inte garanteras och mobiltäckningen i hallen bedömdes inte räcka till. Nässjö borta på onsdag ska fungera bättre.

Töreboda - Ulricehamn 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (0.57) Linus Bergman (Christopher Brorsson), 1–1 (17.17) Johan Lööf (Henrik Blom).

Utvisningar: THF 3x2, 1x2+2, UIF 3x2.

Skott: 15–14.

ANDRA PERIODEN

Mål: 2–1 (3.43) Victor Johansson sh2, 3–1 (11.04) Johan Lööf (Emil Pettersson) pp1,

Utvisningar: THF 4x2, UIF 2x2.

Skott: 14–17.

TREDJE PERIODEN

Mål: 4–1 (0.34) Rasmus Jonsson (Jacob Lööf, Tobias Hasselqvist), 5–1 (4.43) Johan Lööf pp1.

Utvisningar: THF 3x2, UIF 1x2.

Skott: 17–18.

Skott totalt: 46–49.

Domare: Markus Wiik Pesonen.

Publik: 168.

UIF:s lag: Haris Becirbegovic (Henrik Wahlfrid) – Viktor Svensson, Victor Kilén, Marcus Lundgren, Jonas Nilsson, Linus Bergman – Marcus Harrysson, Rickard Thorstensson, Christopher Brorsson, Oskar Bygård, Patrik Andersson – Mattias Rydholm–Allard, Oskar Laurell, Oskar Holmqvist, Dennis Landgren, Linus Tisell – Måns Nilsson, Robin Melltoft, Robin Thorstensson, Kristoffer Sigurd.

UT-märkta

3 Viktor Svensson

2 Victor Kilén

1 Oskar Bygård

UT–delade av Daniel Elofsson.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.