Annons

Grips försvarstal: ”Handlar först och främst om resultat”

Förbundskapten Rikard Grip känner sig trygg med att han har tagit ut rätt lag till dagens stafett.
– Först och främst handlar det om resultat, säger han till Sportbladet.
längdskidor • Publicerad 16 februari 2018
Rikard Grip lutar sig mot tidigare resultat i klassisk stil.
Rikard Grip lutar sig mot tidigare resultat i klassisk stil.Foto: Andreas Hillergren/TT

Klockan 10.30 på lördagen ska det svenska stafettlaget försöka försvara OS-guldet från Sotji. Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Ebba Andersson var en mer eller mindre given trio. Däremot har uttagningen av Anna Haag framför Hanna Falk rört upp känslor. Inte minst hos Falks tränare Niclas Grön.

Rikard Grip besvarar i Sportbladet den kritik uttagningen har fått.

Annons

– Först och främst handlar det om resultat och om man tittar på hur säsongen sett ut på tio kilometer klassiskt det senaste så har Anna Haag en 13:e plats, en elfteplats och femte plats. Hanna har som bäst en 18:e plats på tio kilometer klassiskt i världscupen. Så sett till resultaten har Anna varit bättre.

– Hanna gjorde sin bästa klassiska sprint i år i OS vilket visat att hon är i form. Och hon var 21:a på 10 kilometer skejt. Anna fick inte köra 10 skejt för hon inte har presterat i fri stil, men hon har gjort det mer i klassiskt. Och hon gjorde en okej klassisk sträcka i skiathlon, säger Rikard Grip.

Niclas Grön undrar vad ledningen egentligen har emot Hanna Falk. Ingenting alls, hävdar Rikard Grip.

– Jag har inget emot Hanna Falk varken som idrottskvinna, människa eller person. Det finns inget sådant som varit med i värderingarna här.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons