Nyheter
Grimsås var på väg mot minst en poäng i matchen mot Gällstad. Men gästerna hade turen på sin sida och inledde målskyttet med sju minuter kvar av kampen.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2010

Det såg bra ut för Grimsås del. Första halvlek hade slutat mållös. En halvlek som Gällstad började bäst. De första tio minuterna pressade GFK på rejält och hade bland annat en boll i ribban.

– Sedan kändes det som om vårt spel dog av, säger Gällstads tränare Peter Röpke.

Resten av halvleken blev chansfattig där Grimsås kändes mycket stabila bakåt.

Det blev lite av en scenförändring i andra där det skapades en hel del giftiga målchanser. Målvakterna i vartdera laget fick kliva fram och stod för ett par svettiga räddningar var. Grimsås var närmast ett mål. Man hade ett skott i stolpen och en boll som dansade på mållinjen. Laget hade helt klart gjort sig förtjänt av minst en poäng i matchen. Men sen kom det. Målet som grusade förhoppningarna om poängen. Med bara sju minuter kvar av drabbningen satte Erik Axengren ledningsmålet för Gällstad. Axengren hade blivit utbytt tidigare i matchen men sattes in igen när Markus Lindahl skadade sig. Han nöjde sig inte med en fullträff. Några minuter senare satte han 2-0 på en retur och det blev också slutresultatet.

– Klart att vi är nöjda med tre poäng men spelmässigt var detta vår sämsta match för i år. Vi hade lite tur i dag, säger Peter Röpke.

Robert Björk i Grimsås säger:

– Jag är jättebesviken. Vi har många gubbar borta men killarna som går in och spelar gör det riktigt bra. Vi spelade jämnt med Gällstad och det är bara till att jobba vidare.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.