Nyheter

Grimsås minst dåliga i bottenmöte

Ett hekto ångest och lika mycket nerver. Det var ingredienserna i det bottenmöte som Grimsås vann med uddamålet.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2010
T/V:s Jonathan Frilander hade ingen lycka med det här skottet. Grimsås tog hand om bollen och de tre poängen i bottenderbyt.
T/V:s Jonathan Frilander hade ingen lycka med det här skottet. Grimsås tog hand om bollen och de tre poängen i bottenderbyt.Foto: 

Det var definitivt inget skönspel när Grimsås tog emot Tvärred/Vegby i ett ödesmättat bottenmöte i södra fyran. Att lagen återfinns i botten av tabellen syntes både på passningsspel och kondition.

Tvärred/Vegby började bäst och hade två bra lägen under de första tio minuterna. Bland annat ett friläge där skottet gick högt över.

När Grimsås gjorde 1-0 i 24:e minuten kändes det därför inte helt rättvist. Något som var menat som ett inlägg blev taget av vinden och plötsligt var bollen i en hög, och förvisso rätt läcker, båge över Alexander Hultén i T/V-målet.

Tvärred/Vegby lät sig inte störas utan fortsatte äga mittfältet där Grimsås spelare inte gick tillräckligt nära sina motståndare. Utdelning kom i 32:a minuten på en frispark där Viktor Andersson hittade Daniel Malm för styrning.

Även i början av andra halvlek var det mycket bollinnehav för de vita och känslan var att gästerna helt var på väg att ta över. Tvärred/Vegbys stora svaghet denna afton var dock att man inte kom till några speciellt heta målchanser. Grimsåsförsvaret kunde relativt enkelt plocka ned T/V:s långbollar.

Medan T/V hade bollen började Grimsås skapa chanser. Eric Carlsson hade ett gyllene läge på en målvaktsretur, men snubblade. Grimsås hade också en boll i stolpen.

Med kvarten kvar kom avgörandet. T/V-försvaret nickade ut en boll rakt framför fötterna på Tommy Löfstedt som fick ett år på sig att ladda och sikta. Skottet var matchens prestation och satt klockrent i nät.

– Oerhört skönt med en seger förstås, och det kom mot rätt lag också. Därmed inte sagt att vi har mycket att jobba på, säger Grimsåstränaren Robert Björk.

Tvärred/Vegbys kvitteringsjakt var tam. Ett brandskattat T/V hade inte kraft på bänken för att åstadkomma någon förändring i den mediokra matchen.

– Vi ska inte förlora den här matchen, även om vi saknar tolv man. Fotbollsmässigt är vi bättre men vi bjuder på 2-1 och levererar inte framåt, säger Martin Carlsson i T/V.

Om något ska föras till spelarnas försvar så är det planens kvalitet. Grimsborg som anläggning har sett sina bättre dagar. Det gäller inte minst gräsmattan som måste vara en av seriens absolut sämsta

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.