Nyheter

Grimsås förlorade i premiären

Premiären blev ingen jubelföreställning för Grimsås. Förlust med 0–2 efter en blek insats.
Nyheter • Publicerad 23 april 2010
Precis som sina lagkompisar hade Denis Catovic problem med att bollen gärna hamnade fel.
Precis som sina lagkompisar hade Denis Catovic problem med att bollen gärna hamnade fel.Foto: Leif Fjellström

Det var med sänkta huvuden som Grimsåsspelarna lämnade Grimsborg efter premiären hemma mot Borås AIK. Orsaken var förstås att det blev förlust mot BAIK med 0–2 men det var inte bara resultatet som sänkte humöret på hemmaspelarna. För den egna insatsen var minst sagt blek.

– Vi var för tunna framåt. Det var alldeles för lite folk med i anfallet och vi fick aldrig något tryck i anfallet, säger spelande tränaren Robert Björk.

– Det blev för långt mellan lagdelarna, säger Stefan Folke, som i premiären valde att följa matchen från avbytarbänken på grund av ryggproblem.

Grimsås hade mest boll den första kvarten men kom aldrig till något vasst avslut. Det gjorde däremot BAIK i sin första ordentliga framstöt. Mittbacken i hemmalaget, Milorad Markelic, fick knapp halvträff på bollen vid en rensning och ställde i stället en BAIK–spelare helt ren med Elim Kapidzic i GIF–målet och 0–1 var ett faktum.

Därefter var det minst sagt miserabelt spel från båda sidor ett bra tag. Försvararen Milan Babic fick sitt andra gula kort kvarten in i andra halvleken och det fick hemmalaget att tända till. Så med tio man på planen blev det bättre gnista och intensitet i Grimsås men närmare än en bra ribbträff kom man aldrig. I stället kunde BAIK göra 2–0 i slutminuten.

– Surt att förlora på det här sättet. Men det är bara att komma igen, säger Robert Björk.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.