Nyheter

Grimsås föll trots spelövertag

Ett ineffektivt Grimsås fick se sig besegrat av Gällstad med 2-0 i enkronasmatchen på Grimsborg.
– Det är ingen stake i vissa av våra killar, säger GIF:s Robert Björk.
Nyheter • Publicerad 17 juni 2011
Bojan Banjac och hans Grimsås gick bet i derbystriden. Alexander Svensson som var tillbaks igen efter skada fick vädra segersång med sina lagkamrater i Gällstad.
Bojan Banjac och hans Grimsås gick bet i derbystriden. Alexander Svensson som var tillbaks igen efter skada fick vädra segersång med sina lagkamrater i Gällstad.Foto: Labrini Stavrekas

Grimsås åkte på en bitter förlust hemma mot Gällstad inför närmare 500 åskådare. En förlust som innebär att laget nu inte fått vädra segersång på fyra matcher.

– Det började väl för bra med sju raka vinster och noll insläppta mål. Vi trodde väl vi var odödliga efter det. Idag gick vi ifrån vårt spel och trodde vi var världsbäst, säger en besviken Robert Björk.

Man kan förstå frustrationen i Grimsåslägret. Laget har fått tampas med skador och avstängningar de senaste kamperna. Det har gjort att spelarna har fått nya positioner varje match. Det var ändå hemmalaget som startade kampen piggast. Första kvarten var Gällstad tillbakatryckt på egen planhalva. Det kändes bara som en tidsfråga innan de gulsvarta skulle få in ett mål. Men det var då det kom. Det, sett till matchbilden, ologiska målet. Måltjuven Marcus Svensson gav Gällstad ledningen i den 16:e minuten. Som om inte det vore en kalldusch nog kom ytterligare en chock för hemmalaget. Jonas Magnusson hade minuterna efteråt rullat in 2-0 på en egen retur näst intill ohotad. Gästerna som hade problem på mitten visade prov på ruskig effektivitet men också på ett mycket tajt försvarsspel.

– Matchplanen var att vi skulle försvara oss bra och ta vara på våra lägen, säger Peter Röpke.

Ja, Röpkes mannar kanske inte bjöd på den mest publikfriande fotbollen, men följde helt klart planen till punkt och pricka. Grimsås hade fortsatt spelet i andra halvlek men skärpan i avsluten fattades. Självförtroendet lyste med sin frånvaro när det gällde sista touchen på bollen. Gällstad å sin sida hade bra kontroll på händelserna och höll undan.

– Jag hade en bra känsla idag. Med kvarten kvar var jag lugn och kände att det skulle gå vägen. Killarna gör en jättestor arbetsinsats, säger Röpke.

Något annat som gladde Röpke var att mittbacken Björn Berglund var med från start. Berglund, som varit ifrån fotbollen på grund av en ryggskada, gjorde comeback i förra omgången mot Borås AIK. Då blev det ett inhopp och 20 minuters speltid.

– Jag har en spricka i en kota men blev friskförklarad för en och en halv vecka sen. Det är underbart att vara tillbaka. De här publikmatcherna har man saknat allra mest, säger han.

Att Berglund varit borta ett bra tag från fotbollen märktes inte ute på planen.

– Men konditionen är inte på topp. Jag har ju inte kört någon försäsongsträning, bara rehab.

Ingen känning av skadan, lovande comeback och tre vunna poäng. Klart nummer 157 var nöjd efter kampen.

– Idag gjorde vi en kämparinsats och visade stort hjärta. Det är på liv och död nu. Vi ska komma bland de sex bästa och klara oss kvar.

Grimsås-Gällstad 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 (16) Marcus Svensson 0-2 (19) Jonas Magnusson

GIF:s lag: Robin Bergström - Tomas Karlsson, Milorad Markelic, Robert Björk, Eric Karlsson - Morgan Örn, Nemanja Tosic, Saim Rrustemi - Nikola Tosic, Senad Zulovic, Bojan Banjac

Avbytare: Jakob Svenningsson, Robin Ekdal, Max Nord, Joakim Remstam, Anton Ek, Jonatan Jungmalm

GFK:s lag: Tobias Ljunghager - Pierre Hallin, Björn Berglund, Johan Larsson, Markus Lindahl - Tobias Gustavsson, Peter Larsson, Jonas Magnusson, Viktor Nyström, Marcus "Timmele" Svensson - Marcus Svensson

Avbytare: Alexander Svensson, Johan Palmqvist, Emil Bonander, Oskar Lid, Viktor Lid, Emil Andersson, Marcus Berg

Publik: Närmare 500

GIF

3 Milorad Markelic

2 Senad Zulovic

1 Nemanja Tosic

GFK

3 Markus Lindahl

2 Björn Berglund

1 Marcus "Timmele" Svensson

UT-delade av Labrini Stavrekas

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.