Nyheter

Glädjen det viktigaste för Falk

Att se ungdomarnas glädje och få dem att prova saker de inte tror att de klarar. Det är två av Hanna Falks drivkrafter med sin sommarskidskola.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2014

Hanna Falk är uppbackad av fina skidnamn som Emilie Cedervärn, Maria Nordström, Marcus Johansson och Emil Ekman med flera i sin sommarskidskola. Men även om hon på många sätt smälter in i mängden och inte självklart ställer sig främst, så går det inte att undvika att notera att hon är i fokus för ungdomarnas blickar.

Hon får agera klädrådgivare, pådrivare, kompis, lekledare och när någon får en armbåge på olycklig kind så finns det inte mycket bättre hjälp än tröstprat från en olympier för att dämpa smärtan. Hanna Falk ser ut att trivas med samtliga roller och i och med detta fjärde år för lägret börjar hon få lite rutin.

Vad är det roligaste med att anordna sommarskidskolan?

– Det är att se glädjen hos ungdomarna och att de provar saker de inte tror sig kunna. Häromdagen åkte vi rullskidor och några hade aldrig åkt innan men efter passet hade samtliga åkt uppför Skotteksbacken.

Vad tycker du är viktigast att träna i deras ålder?

– Jag tycker det är viktigast att de har roligt med idrotten och prövar olika saker.

Det måste vara ett fint avbrott för er elitåkare också mitt i er tunga träningsperiod?

– Vi försöker ju anpassa vårt program med lite lättare träning dessa dagar och kunna vara med fullt ut för ungdomarna och vi är ju med mycket själva i övningarna. Det har varit tre fullspäckade dagar ändå.

Tommy Johansson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.