Nyheter

Glädjedansen kom av sig

En enorm press gav till slut resultat för Dalstorp. Men fyra minuter senare byttes glädjen och en poäng mot ilska och förlust.
Nyheter • Publicerad 12 april 2014
Isak Johansson kvitterade till 2?2, vilket gav hopp om en rättmätig poäng i premiären. Men fyra minuter senare så var det nattsvart på Dalshov.
Isak Johansson kvitterade till 2?2, vilket gav hopp om en rättmätig poäng i premiären. Men fyra minuter senare så var det nattsvart på Dalshov.Foto: Leif Fjellström

Det blev en bitter seriepremiär för Dalstorp i form av förlust hemma på Dalshov med 2–3. Speciellt med tanke på att man genom en enorm forcering lyckades få in kvitteringen 2–2 på tilläggstid. Men det återstod ändå flera minuter av matchen eftersom domaren fått stoppa tiden på grund av att spelarna i gästande Torns IF väldigt ofta blev liggande, vrålande av smärta efter närkamper med hemmaspelarna. Det onda gick dock oftast över väldigt fort efter att domaren varnat den inblandade hemmaspelaren.

Hemmalaget fick en drömstart när Tobias Arvidsson Wengbrand prickade in 1–0 redan i andra minuten. Dalstorp fick möblera om i backlinjen efter en halvtimme sedan David Kjellén fått utgå och det utnyttjade gästerna till att både kvittera och ta ledningen. Båda gångerna efter misstag i hemmaförsvaret.

Dalstorp kvitterade i 91:a minuten på nick av Isak Johansson men det räckte inte till poäng. För i sista spelminuten kom gästerna upp i ett anfall på högerkanten, ett inlägg in till en märkligt fri Torn–spelare som kunde nicka in 2–3 vid bortre stolpen och samtliga i bortalaget fick jättespel och ett agerande som hemmalaget betecknade som osympatiskt.

– Jag är besviken, arg och ledsen över resultatet. Motståndarnas agerande i slutet är något som vi aldrig kommer att ta efter och jag tycker att den assisterande domaren skulle gått in och stoppat dem, säger tränaren Simon Eriksson.

– Men vi gjorde en bra prestation fast resultatet var dåligt och vi borde ha fått med oss minst en poäng.

Mål: 1–0 (2) Tobias Arvidsson Wengbrand, 1–1 (32) Niklas Nilsson, 1–2 (41) Alexander Milutinovic, 2–2 (91) Isak Johansson, 2–3 (95) Niklas Nilsson.

DIF:s lag: Kristoffer Björk – Adam Johansson, Tobias Arvidsson Wengbrand, David Kjellén (23), Tommy Bohman – Jimmy Arnesson, Björn Arnesson, Stefan Bohman, Johan Einarsson (63) – Anders Johansson, Daniel Svenningsson (85).

Ersättare: Jacob Ekstener, Mattias Järsenholt (85), Christian Magnusson (23), Isak Johansson (63), Anton Johansson, Benjamin Larsson.

Domare: Fredrik Oppong, Göteborg.

Publik: 391.

UT-märkta

3 Stefan Bohman

2 Adam Josefsson

1 Anders Johansson

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.