Nyheter

"Glada om ungdomarna vill spela"

Tre frågor till Jan–Erik Andersson, kassör i Sjötofta IF.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

Vad är orsaken till att Sjötofta nöjer sig med 50 kronor i avgift för en tolvåring som spelar fotboll?

– Vi har kravet att han/hon skall vara medlem i föreningen och det kostar 50 kronor per år. Att vi inte har någon ytterligare avgift beror på att vi är jätteglada om ungdomarna vill spela fotboll hos oss och då kan föreningen stå för de små kostnader det trots allt handlar om. Det skulle aldrig falla oss in att försvåra för någon att spela i föreningen.

Du tycker att det inte är några större kostnader för ungdomarna?

– Det är anmälningsavgiften till förbundet och en del förbrukningsmaterial. Matchställ hade vi kvar från tidigare. Säg att vi har utlägg på 2500 kronor totalt – mer är det nog inte.

Ni tar alltså den förlusten i föreningen?

– Jag tror inte vi går back på ungdomarna. Deras föräldrar blir ofta också medlemmar och det måste vara bättre än att vi tar ut mer pengar från ungdomarna. Dessutom har vi LOK–stöd för ungdomarna och senaste gången jag kollade så var det 15 stycken på träningen. Det kan aldrig vara en förlust att ha ungdomslag i en förening.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.