Annons
Nyheter

Glada miner hos Nittorps tv-team

I över fyra år har sändningarna pågått. Och de fortsätter även om tittarskaran är högst begränsad. Möt Nittorps eget tv-team.
Nyheter • Publicerad 16 december 2014
Nittorp har precis gjort ett något turligt mål och kommentatorerna Nicklas Bjelke och Lennart Selin är mycket roade. I förgrunden skymtar producenten Magnus Nygren.
Nittorp har precis gjort ett något turligt mål och kommentatorerna Nicklas Bjelke och Lennart Selin är mycket roade. I förgrunden skymtar producenten Magnus Nygren.Foto: Jonas Emtervall

– Ååååh, han bli fri! Och domaren gör en screening! Och så sätter han den! Vad ska man säga?

Lennart Selin brister ut i ett gapskratt när Christian Edoff trycker in Nittorps andra mål i mötet med Tibro. Kommentatorskollegan Nicklas Bjelke förklarar för tittarna vad som egentligen hände:

Annons

– Det börjar ju egentligen med att Nittorp rensar och så kommer han ut från utvisningsbåset och blir fri. Och Tibrospelaren som ska åka ikapp honom åker rakt in i domaren. Mycket har man ju sett, men det här var ju fantastiskt.

Så där håller de på. Växeldrar, utan någon tydlig fördelning av vem som är kommentator respektive expert.

– Vi är väldigt enögda. Men det bjuder vi gärna på, säger Lennart Selin.

Och roligt har de. Selin och Bjelke har ett förflutet som både spelare och tränare i NIK – och engagemanget för klubben och sporten är tydligt. Förra årets huvudtränare Mats Claesson brukar också kommentera, men har fått ledigt just i dag. Förra säsongen var oftast Kenny Hultström och Bosse Nilsson som stod för snacket.

Magnus Nygren är producent för betalsändningarna och har varit med ända sedan starten. Via sin dator styr han vilken av de fyra kamerorna som ska ligga i sändning.

– När vi låg i ettan hade vi mellan 25 och 100 tittare. Det var ju en hel del långväga lag med stort intresse som kom hit och spelade då, som Tingsryd och Kristianstad, säger Magnus Nygren.

– Nu i tvåan kör vi väl på mer för sakens skull. Göteborgslagen har ju knappt något folk på sina hemmamatcher, så det är klart att det inte är många som tittar då. Hade vi hamnat i den andra serien hade det nog varit lite större intresse.

Stammisarna är istället anhöriga till NIK-spelare som plockats in utifrån.

– Jesper Hoffmans och Albert Bolush pappor tillhör våra trognaste tittare. Så det är internationella sändningar vi snackar om här, säger Lennart Selin.

Lettländske Albert Bolush berättar att hans pappa blir som en andra coach efter att ha sett webbsändningarna från ishallen.

Annons

– Det är jättebra. Han missar inte en match och efteråt kan vi gå igenom detaljer i mitt spel, säger han.

Förutom att tv-sändningarna är en kul grej och en uppskattad service för de allra mest hockeyinbitna, har de varit en värdefull inkomstkälla för NIK under division 1-åren.

– Då tog vi 9 euro per match. Nu är det 9 dollar som gäller, så vi har sänkt priset i division 2, säger Magnus Nygren och skrattar.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons