Nyheter

Gällstad kopplade greppet

Inget skönspel men snygga mål när Gällstad tog en till slut säker seger mot Brämhult.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2011

Det var inget större spel som bjöds på Rånnevi när Gällstad tog emot Brämhult i södra fyran. I alla fall inte under den första timmen då det var väldigt ont om chanser för båda lagen. Hemmalaget hade den första riktigt heta möjligheten men Henrik Gustavsson gjorde det omöjliga och sköt över från mindre än två meters håll.

Brämhult fick ett par riktiga bjudningar av Gällstads målvakt Tobias Ljunghager men ingen resulterade i mål. Det behövdes en riktig litare för att spräcka nollan och det var Marcus Svensson som lobbade in 1–0 från 40 meter.

Gällstad missade ett uppspel på mitten och Brämhult kvitterade då ganska enkelt. Men Jonas Magnusson fick en crossboll från höger och stötte in 2–1 till Gällstad minuten efter gästernas kvittering.

Sedan dröjde det tills matchen avgjordes och det var Tobias Gällstad Gustavsson som slog en inte alltför märkvärdig frispark i mål. Men det var trafik framför Brämhultsmålet och spelare som hoppade över bollen, vilket ställde gästernas keeper utan chans.

Samme Tobias slog en genialisk passning till Marcus Timmele Svensson mitt mellan två försvarare och då kom också 4–1.

– Det såg ovisst ut en lång stund. Speciellt som Brämhult inledde båda halvlekarna bättre än vad vi gjorde med vårt ganska naiva passningsspel. Men vi var stabila bakåt trots att Brämhult hade många hörnor och det blev inte många chanser de kunde skapa, säger tränaren Peter Röpke.

Brämhult var betydligt vassare i närkamperna under den första halvan av matchen men Gällstads slit och kämpande gav till slut resultat och segern får nog anses som mycket välmotiverad.

Gällstad–Brämhult 4–1 (1–0)

Mål: 1–0 (43) Marcus Svensson, 1–1 (49) Patrik Svantesson, 2–1 (51) Jonas Magnusson, 3–1 (78) Tobias Gällstad Gustavsson, 4–1 (84) Marcus Timmele Svensson.

GFK:s lag: Tobias Ljunghager–Pierre Hallin, Henrik Gustavsson, Johan Larsson, Marcus Lindahl–Marcus Timmele Svensson, Peter Larsson, Tobias Hössna Gustavsson, Viktor Axengren, Jonas Magnusson–Marcus Svensson.

Avbytare: Marcus Berg, Viktor Nyström, Tobias Gällstad Gustavsson, Oskar Lidh, Emil Bonander, Emil Andersson.

Domare: Erik Jullander, Borås.

Publik: 145.

UT–märkta

3 Peter Larsson

2 Jonas Magnusson

1 Henrik Gustavsson

UT–delade av Leif Fjellström

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.