Nyheter

Gällstad hetast i derbyt

Gällstad var det starkare laget i derbyt borta mot Tvärred/Vegby och vann med 3-0.
Nyheter • Publicerad 24 april 2010
Stopp: Gällstads backar Alexander Svensson och Björn Berglund hade bra koll på Mikael Andersson och hans Tvärred/Vegby.
Stopp: Gällstads backar Alexander Svensson och Björn Berglund hade bra koll på Mikael Andersson och hans Tvärred/Vegby.Foto: Labrini Stavrekas

Gällstad fick vädra segersång efter premiärmatchen borta mot Tvärred/Vegby. Drygt 500 åskådare på Sämshov fick se en match där 16-årige Erik Axengren inledde målskyttet. Axengren som gjorde derbydebut nickade in ledningsmålet i den 30:e minuten. Tvärred/Vegby var tvåa på nästan alla bollar och kunde inte mäta sig med ett mycket aggressivare Gällstad i första halvlek. Gästerna kunde utöka ledningen genom backen Mikael Sahlén innan pausvilan.

I T/V-lägret efterlyste man en helt annan attityd inför andra halvlek.

– Vi gjorde även ett par positionsjusteringar, säger T/V:s tränare Martin Carlsson.

Hemmalaget skapade ett par fina chanser i början av andra halvlek men fick inte hål på Gällstads täta försvar. Gästerna hade bra kontroll på matchen och Daniel Kjellén kunde fastställa slutresultatet, 3-0, med en kvart kvar av kampen.

– Jag är delvis nöjd med matchen, skönt att se att vi är riktigt svåra att göra mål på, säger Gällstads tränare Peter Röpke.

Martin Carlsson säger:

– Vi förlorade mot ett bättre lag. De var mycket hetare än oss i första. Men jag tycker att vi vinner andra på poäng.

Dalstorp kryssade borta mot Brämhult i samma serie.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.