Nyheter

Gällstad föll i tät match

Efter 90 minuters högintensiv kamp hade Sandared besegrat Gällstad med uddamålet.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010

Torsdagens tidiga toppmatch i division fyra södra mellan Gällstad och Sandared blev intensiv historia. Båda lagen spelade ett fysiskt spel i högt tempo.

– En väldigt bra match för att vara i fyran. Det var två fysiska lag som gav allt i två halvlekar, säger Gällstads tränare Peter Röpke.

I ett av matchens absolut första anfall skapade sig Erik Axengren i hemmalaget en yta på vänsterkanten. Han vinklade in och satte 1-0 via bortre stolpen. Matchuret stod då på två minuter.

Bara tre minuter senare rasslade det på andra kortsidan.

– Vi nickade bort ett långt inlägg och på andrabollen blir det sedan ett motlägg som ger dem skottmöjlighet från straffområdeslinjen, säger Röpke.

Likaläget stod sig till tolv minuter in i andra halvlek. Då gjorde Sandared 1-2 vilket kom att bli matchavgörande.

– Det saknades inte lägen för oss att kvittera. Bland annat hade vi ett skott i ribban. Jag kan ändå inte säga att det var orättvist att Sandared vann, säger Röpke som vill framhålla försvarsspelet.

– Hos båda lagen. Det var riktigt bra agerande under hela matchen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.