Annons
Nyheter

Friska fläktar i KFUM

Handboll Joel Frisk från allsvenska Alstermo är KFUM:s senaste nyförvärv. Han beskrivs som en riktig handbollsnörd och kommer att bli en rejäl injektion i laget.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2011
Joel Frisk fanns med när KFUM tränade i tisdags. På lördag är det dags för debut i KFUM-dressen.Foto: Labrini Stavrekas

KFUM ligger sist i sin division II serie. När laget krigar vidare mot en kvalplats på lördag finns en ny spelare med på planen. 27-årige Joel Frisk kommer närmast från allsvenska Alstermo. Nu är det spel med KFUM och lillebror Robin som gäller.

– Jag bestämde mig tidigt för att komma och spela i Ulricehamn. Det ska bli kul att spela med brorsan och prova på något nytt, säger Joel.

Annons

Joel är handbollsfostrad i Anderstorp men gick till Alstermo år 2007. I våras var han med och tog upp laget i allsvenskan. Men det har blivit sparsamt med speltid i klubben det senaste. Konkurrenssituationen i laget har minst sagt varit tuff.

– Det har inte blivit mycket speltid. Mitt fokus har legat på annat än handbollen. Jobb och studier har gått före och jag har inte riktigt brunnit för handbollen.

Studierna i Växjö är nu avslutade. Joel har tagit sin lärarexamen och har nu fått en tjänst på högstadiet i Anderstorp. Första tanken var att lira handboll i hemorten men enligt Joel är KFUM den bästa lösningen. Joel är niometerspelare i grunden men fick i Alstermo spela på kanten. Något som han inte trivdes med.

– I Anderstorp hade jag också fått spela kant. Det och personer runtomkring har vägt in i beslutet. Jag har också fått höra att stämningen i KFUM är på topp trots att vi ligger supersist. Ingen lägger sig ner och lipar.

I KFUM kommer Joel att få spela på sin favoritposition, i samma lag som brorsan Robin. Frågan är om det finns någon inbördes konkurrens mellan bröderna Frisk. Enligt Joel finns inte det. Och deras spelstilar skiljer sig åt.

– Robin går mer på kraft och power, jag mer på teknik. Jag kanske är spelaren som gör mer assist medan han gör fyra mål mer än mig i matcherna.

Vem är bäst av er?

– Just nu får jag säga att det är Robin.

På lördag är det alltså debut i KFUM-dressen. Bortamatch mot Önnerediterna väntar.

– Det ska bli kul att spela och det kommer säkert vara en del folk man känner på läktaren. Mina föräldrar bor i Göteborg så de kommer och kollar. Innan vår match spelar Önnered mot Alstermo och det är lite kul. Det blir säkert så att några spelare i Alstermo stannar och kollar.

Annons

Tränare Ulf Holmström säger:

– Roligt med nya ansikten i klubben. Jag tror att det här blir jättebra. Det kanske tar ett tag innan han kommer in i det. Man får ge honom ett par träningar men han kommer absolut bli en tillgång.

Ålder: 27

Familj: Flickvän

Yrke: Lärare i SO och idrott

Position: Niometersspelare

Tittar helst på: Dokumentär, thriller, drama, informativ media

Bästa ögonblicket i karriären: När Alstermo vann division I på målskillnad i sista omgången.

Sveriges bäste spelare: Jonas Larholm

Oanad talang: Äter väldigt mycket god mat

Övrigt: Är en riktig handbollsnörd som har stenhård koll på det mesta inom handbollsvärlden. Har även varit inblandad i lyckade värvningar som Alstermo gjort.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons