Annons
Nyheter

Första poängen hemma

Det blev förlust 6-14 i hemmapremiären för Ulricehamn Chargers, men laget lyckades i alla fall spräcka poängnollan med en touchdown i slutat av matchen.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010
Där satt den. Första poängen någonsin för Ulricehamn Chargers . Laget jublar över Niklas Lindströms prestation.
Där satt den. Första poängen någonsin för Ulricehamn Chargers . Laget jublar över Niklas Lindströms prestation.Foto: Leif Dahl

Efter två bortamatcher var det dags för hemmapremiär för Ulricehamn Chargers. Planen med alla linjer som markerar antal yards var uppritad på Ätradalsskolans plan i Timmele. Vädret och nyhetens behag lockade dessutom ett stort antal åskådare, väl över 100 personer tittade på matchen.

Ganska tidigt fick hemmalaget en kalldusch när gästerna Lidköping Lakers gjorde en touchdown alldeles i början av matchen. Men sedan höll hemmalaget emot bättre. Matchen blev ganska jämn. Även om Lakers var ända nere vid Chargers målområde ett par gånger, lyckades hemmalaget ta bollen och flytta upp positionerna. Men det gick ända fram till den sista quartern innan det blev poäng åt något håll. Lakers utökade först sin ledning, men med bara ett par minuter kvar lyckades Chargers med en lång passning mot målområdet, där Niklas Lindström tog emot bollen och precis lyckades få den över mållinjen. Jublet över den första poängen var nästan som om man vunnit matchen.

Annons

Men Lidköping Lakers gjorde alltså två touchdown och fick dessutom två bonuspoäng, så slutresultatet blev 6?14. Men det var ändå ett fall framåt för Ulricehamn Chargers.

– Defensemässigt börjar vi förstå vad det går ut på, men framåt stoppade vi oss själva lite. Simon Sörlin levererade bra passningar, men mottagarna kunde inte ta emot dom, säger Head Coach Kenny Friman.

I nästa omgång bär det iväg ända till Örebro, för match mot Örebro Black Knights.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons