Nyheter

Förslag till hyresavtal för UIF-stuga klart

Drygt 370 000 kronor per år ska kommunen betala i hyra för att få tillgång till en del av UIF:s nya klubbhus och fyra omklädningsrum i fotbollshallen. Förslaget till hyresavtal har lämnats till kommunstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2011

Kommunen ska hyra cirka 195 kvadratmeter i UIF:s nya klubbhus, som nu är under uppbyggnad. Omklädningsrum, vallabod och värmestuga är de utrymmen som kommunen vill hyra av Ulricehamns idrottsförening. Omklädningsrummen kommer huvudsakligen användas av de skidåkare och löpare som utnyttjar spårsystemet i Sanatorieskogen medans värmestugan kan användas av alla som rör sig i området, står det i förslaget.

Hyresförslaget innebär ett avtal på tio år med nio månaders uppsägning. Totalt landar hyran av UIF-stugan på 311 000 kronor per år. Grundhyran är på 215 000 kronor per år, till det tillkommer avgifter för fjärrvärme, el, vatten och städning.

Allmänheten ska ha tillgång till lokalerna 8.00-22.00 alla dagar. Vid speciella arrangemang kan det vara aktuellt med utökade öppettider.

De fyra omklädningsrummen i fotbollshallen ska hyras för att klara behoven av omklädning på den nya idrottsplatsen Lassalyckan. Enligt förslaget blir hyran 62 000 kronor per år.

– Hyran blir ett välkommet tillskott i kassan för oss. Nu kan vi stoppa undan pengar som kan vara bra att ha till ett framtida mattbyte i hallen, säger Tommy Johansson, ordförande i Fotbollshall Ulricehamn.

Omklädningsrummen i fotbollshallen kommer hyras under perioden maj-september. Kommunen ska bygga nya ytterdörrar till varje rum och montera nytt låssystem samt byta ut reglagen på duscharna till automatisk avstängning. Dessutom kommer kommun bygga till nuvarande styrketräningsrum med 14 kvadratmeter. Styrketräningsrummet kan sedan hyras av föreningar som då betalar hyra till Fotbollshall Ulricehamn.

Fotbollshallen har sedan invigningen i januari 2007 gått runt ekonomiskt men under sommarmånaderna är aktiviteten låg i hallen och därför har de möjlighet att hyra ut omklädningsrum till kommunen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.