Annons
Nyheter

Förlust och mållöst igen för Nittorp

Nittorp fortsätter sin negativa svit genom en 3–0-förlust trots att laget vann skottstatistiken mot Tibro. En tråkig formkurva som laget tar med sig inför derbyt mot UIF på fredag.
Nyheter • Publicerad 2 november 2014

– Det är samma visa, vi har riktigt bra spel i dag men deras målvakt är bästa spelare på plan. Det är samma problem varje match, i dag har vi tre öppna mål men kan inte göra mål på dem heller. Bakåt släpper vi in tre mål mot Tibro som är ett topplag och det är inte så dåligt, men framåt måste vi bli bättre, säger Nittorps tränare Stephen Higgins.

Nittorp började matchen bra och visade framför allt upp ett starkt försvarsspel i den jämna förstaperioden. Tyvärr för gästerna så utnyttjade Tibros spelare ett misstag i slutet av perioden och kunde enkelt göra 1–0.

Annons

– Vi tappar en puck nere i egna hörnet och de får ett gratisläge där han bara kan runda målvakten och göra mål. Annars var vi väldigt bra i första.

I den andra perioden tog Nittorp kommandot och jagade en kvittering, men återigen var oförmågan att sätta chanserna det som stjälpte laget. Tibro fick ett powerplay i slutet av perioden och trots stor Nittorpsdominans dessförinnan så var det hemmalaget som utökade till 2–0 efter två spelade perioder.

Den tredje perioden hann knappt börja innan Patrick Johansson gjorde 3–0 efter bara 23 sekunder, och efter det gick luften ur Nittorp som hade försök efter försök att göra mål, men en storspelande David Persson-Thorsell i hemmamålet hade spikat igen kassen.

– Vi har haft 80 skott på två matcher och gjort ett mål, det håller inte. Vi släppte in tre mål i dag och tre mål i förra matchen på bortaplan, men det ska man kunna göra. Det är framåt som vi inte lyckas. Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan det släpper för oss, men just nu grinar det oss verkligen i ansiktet, säger Stephen Higgins.

Tibro–Nittorp 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden

Mål: 1–0 (14,29) Carl Gustavsson ass. Filip Molin

Skott: 13–7

Utvisningar: TIB: 1x2 NIK: 1x2

Andra perioden

Mål: 2–0 (16,49) David Sjöman ass. Patrick Johansson och Alexander Johansson.

Skott: 9–14

Utvisningar: TIB: 3x2 NIK: 3x2

Tredje perioden

Mål: 3–0 (0,23) Patrick Johansson.

Skott: 5–10

Utvisningar: THC: 2x2 NIK: 1x2

Skott totalt: 27-31

Domare: Nazif Vitija

Publik: 230

Nittorps lag: Alexander Johansson (Viktor Björk) Andreas Andersson, David Andersson, Axel Thulin, Johan Dånge, Kevin Carlsson Linus Bjelke, Kim Carlsson, Ludvig Johansson, Albert Bolush, Jesper Hoffman Markus Pettersson, Mattias Claar, Henrik Persson, Niklas Persson, Christian Edoff?Övriga: Johan Ekman, Gottfrid Bolin

UT-märkta:

3 Kim Carlsson

2 Mattias Claar

1 Alexander Johansson

UT-delade av Stephen Higgins

Jakob Romeborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons