Nyheter

Fördelningen av extrapengarna klar

250 000 kronor till Snösäkert. Men golfklubben får mest pengar.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2010

På måndag beslutar kommunstyresens arbetsutskott hur fördelningen av det nya driftsbidraget skall bli. Enligt det förslag som fritidsavdelningen på Serviceförvaltningen lämnat så blir det så här:

? Ulricehamns golfklubb 269 200 kronor

? Ulricehamns skidklubb (Snösäkert) 250 000 kronor

? Ulricehamns ridklubb 180 800 kronor

– Det är ett välkommet tillskott till kassan. Alla andra föreningar får ju driftsbidrag och då är det väl lämoligt att även vi får det, säger Lars–Åke Thor, ordförande i USK.

– Att tillverka snö kostar pengar och vi behöver bidraget för att kunna jobba vidare på ett bra sätt.

Fullmäktige beslutade i samband med antagandet av budgeten för år 2010 att satsa 700 000 kronor extra per år till föreningslivet. Diskussioner mellan företrädare för kommunen, golfklubben och skidklubben mynnade ut i satsning på just de här tre klubbarna.

I fritidsavdelningens förslag till beslut skriver man också, att frågan om framtida justeringar av avgifter för skidåkning och vilka spårsträckningar som skall kunna avgiftbeläggas, skall föregås av dialog med och godkännande av fritidsavdelningen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.