Nyheter

Folke och Björk återförenas

Stefan Folke är tillbaka i Grimsås och sluter därmed cirkeln i spelarkarriären.
– Lite oväntat var det förstås att jag också skulle bli tränare.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010
Robert Björk kommer att leda laget under året med assistans av Stefan Folke.
Robert Björk kommer att leda laget under året med assistans av Stefan Folke.Foto: Leif Fjellström

2002 lämnade Stefan Folke Grimsås och fotbollslaget för Jönköping och spel i IK Tord. Åtta år senare så är det dags för mittfältsmotorn att göra comeback i moderklubben men med en stor skillnad gentemot tidigare – nu är han förutom spelare också tränare. För tillsammans med gamle klubbkompisen Robert Björk skall Stefan se till att Grimsås i år blir ett topplag i division IV.

– Robert ringde i vintras och ha mig tillbaka till Grimsås eftersom klubben hade problem med spelartruppen. Morgan (Örn) var på mig och tjatade om att vi skulle avsluta våra karriärer som aktiva hemma i Grimsås. Det lät till slut egentligen ganska bra att få sluta cirkeln i moderklubben. Jag hade egentligen inga som helst tankar på att bli tränare eftersom jag inte trodde jag passade som sådan men när Robert ville ha mig som medhjälpare så ställde jag upp, säger Stefan.

– Nu måste jag säga att det var betydligt roligare än vad jag trodde. Jag ser mig kanske inte som en framtida huvudtränare på hög nivå, däremot kanske som en go´gubbe i rollen som assisterande tränare.

När Stefan drog till Jönköping så var både Grimsås och Tord i tvåan men medan smålänningarna fortfarande är kvar i tvåan så är det nu division IV som gäller för Grimsås.

Vad är skillnaden på den Stefan Folke som lämnade GIF och den som nu är tillbaka?

– Du menar mer än kilona runt magen? Framför allt så är det väl att jag har skaffat mig ganska mycket rutin och har en del att lära ut till de yngre i laget.

Din syn på egna laget och på blivande motståndare?

– Vi blandar ungt och nytt i laget och bygger det runt oss äldre. GIF kan vara med i toppen under förutsättning att vi inte åker på en massa skador, för vi har en ganska tunn trupp. När det gäller lagen vi kommer att möta så har jag ingen koll alls. Men det blir kanske intressantare matcher i och med vi möter lag från trakten och att det då blir mer folk på läktaren.

Vad är din roll?

– Robert tar det största ansvaret för träningarna och jag hjälper honom när det behövs. Jag kommer att konkurrera om plats i laget som de andra och får nog växla mellan mittfältet och försvaret som mittback.

Ålder: 32 år

Bor: Jönköping

Familj: Sambo

Spelarkarriär: Grimsås, IK Tord, Tenhult, Grimsås IF

Vad gör du helst – en tuff brytning eller fin framspelning?:

– I dag så är det en fin framspelning.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.