Nyheter

Femton månader till spel på Lassalyckan

Nu är verksamheten i gång på Lassalyckan. Om 15 månader skall det vara spelklart.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2010
Henrik Svensson och Mikael Zsiga, platschef respektive projektledare för Lassalyckan, konstaterar att arbetet kommit i gång. FOTO: Leif Fjellström
Henrik Svensson och Mikael Zsiga, platschef respektive projektledare för Lassalyckan, konstaterar att arbetet kommit i gång. FOTO: Leif FjellströmFoto: 

Nu har det fysiska arbetet med att bygga idrottsanläggningen vid Lassalyckan påbörjats. En grävmaskin är redan igång och nästa vecka kommer fler maskiner till området.

– Det vi kommer att göra nu är att ta bort det översta jordlagret och lägger det som fyllnadsmassa i vallar. Men eftersom det fortfarande är mycket snö på marken så måste vi först skotta bort den och lägga på hög, eftersom det blir annars blir mer snö än fyllnadsmassa vi transporterar, säger Henrik Svensson, platschef för bygget.

Att lägga upp stora snöhögar innebär också att det blir en hel del smältvatten när det börjar töa på allvar och därför kommer man att gräva en del diken som skall leda bort smältvattnet.

– Därför kommer skidåkarna inte att kunna ansluta till skidspåren ifrån UIF:s klubbstuga. Vill man byta om där så får man sedan ta sig till exempelvis skidstadion och kliva på spåret där, säger Henrik Svensson.

Redan på måndag börjar inskränkningarna för skidåkarna. I nästa vecka så börjar man också med kompletterande trädfällning. Det är framför allt vid den planerade nya vägen från Tre rosors väg som det står en del träd som måste bort.

Två grävmaskiner, en bandtraktor och en eller två dumprar kommer att vara i gång på Lassalyckan den närmsta tiden.

– Men det är inga jordmassor som skall transporteras ut från området utan allt kommer att användas på plats, säger Henrik Svensson.

UIF–stugan kommer att stå kvar ett tag till och går alltså att använda i samma omfattning som nu.

– Vi kommer däremot att flytta boulebanorna ner till Tingsholms grusplan enligt en överenskommelse med spelarna och det blir under april, säger projektledaren Mikael Zsiga.

12 april förväntas kommunstyrelsens arbetsutskott ta det definitiva beslutet om vad som skall ingå i projekt Lassalyckan. Därefter skrivs kontrakt med partnern Svevia och därefter börjar arbetet på större bredd. För 1 juli 2011 skall det vara spelklart på huvudarenan. Med eller utan åskadarläktare.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.