Nyheter

Fem SM-medaljer till Buggie

Totalt dansade DK Buggie hem fem medaljer under SM-tävlingarna i Karlstad i helgen. Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo tog tre men missade guldet.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2013
Caisa Weinemo och Matej Dujakovic dansade hem tre medaljer vid SM i Karlstad.
Caisa Weinemo och Matej Dujakovic dansade hem tre medaljer vid SM i Karlstad.Foto: Foto: Jan Arvidsson

I den väldiga CCC-arenan i Karlstad bjöd danssporten upp till ett, som vanligt, storstilat och medryckande kalas när SM avgjordes.

– Det var ett fantastiskt tryck och vi i Buggie vann hejarklackspriset. För första gången samordnades SM tillsammans med tio-danserna. Det var en upplevelse för våra dansare att se dessa och de gav tillbaka med sin egen energi från läktaren, säger Eva-Lena Åström Söderlind som är pressansvarig för DK Buggie.

Med tio-danserna menas de mer klassiska danserna som vals och foxtrot exempelvis. I dessa klasser hade inte Ulricehamn några deltagare med.

Men även på dansgolvet tog Buggie hem priser. Totalt blev det fem medaljer och flest tog paret Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo. Det blev tre stycken men tyvärr ingen av den ädlaste valören denna gång.

Det blev brons i boogie-woogieklassen och det var möjligen en liten besvikelse.

– Träningarna har varit väldigt bra där och de kunde absolut ha blivit tvåa men paret de brukar tampas om silvret med slog dem denna gång. Så här i efterhand var det rätt placering, säger Eva Lena.

Däremot tog paret silver i både lindy hop och bugg, alla tre grenarna var i juniorklassen.

En överraskande medalj tog Felix Berghäll i lindy hops vuxenklass tillsammans med Eleonor Kollberg.

– De dansade riktigt bra, säger Eva Lena.

Men en Buggiedansare fick också ta sig högst upp på pallen. Robert Kaland som tillsammans med Jana Sondell från Uppsala tog hem guldet i klassen +35 bugg. Ulricehamn har ännu en svensk mästare alltså.

– Det var lite av en bonus. Robert har dansat i Buggie sen ungdomsåren så detta är jättekul, säger Eva-Lena.

SM-dagarna är slut och en stolt talesperson för DK Buggie kan summera:

– Vi kanske hade önskat någon mer finalplats i bugg i ungdomsklasserna men fem medaljer var vad vi hoppades på inför och det lyckades vi klara.

Tommy Johansson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.