Annons
Nyheter

Färdigspelat i boulehallen

Nu är boulespelandet över i Hökerumshallen. I lördags spelades Tack–å–adjö cup och i går började bortforslandet av grus och inredning.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2012
Åke Wiktorsson från Dalsjöfors GoIF plockar ner resultattavlorna i boulehallen.
Åke Wiktorsson från Dalsjöfors GoIF plockar ner resultattavlorna i boulehallen.Foto: Leif Fjellström
Sune Lidh, Ingrid Gustavsson och Eivor Johansson, Ulricehamns IF, har spelat sista tävlingen i Hökerum. Blir det i egen hall till vintern?
Sune Lidh, Ingrid Gustavsson och Eivor Johansson, Ulricehamns IF, har spelat sista tävlingen i Hökerum. Blir det i egen hall till vintern?Foto: Leif Fjellström

Det blev en extra tävling i Hökerums boulehall innan den stängdes för vidare spel. Dalsjöfors GoIF ansökte och fick sanktion av Bouleförbundet att arrangera tävlingen, som med anledning av nedläggningen döptes till Tack–o–adjö cup.

– Den blev fulltecknad mycket fort efter att inbjudan skickats ut, säger Eddy Persson, som fick äran att vara den siste tävlingsledaren i hallen.

Annons

– Det kan ju bero på att många ville vara med på den sista tävlingen men kan också vara för att det arrangerats bra tävlingar här genom åren.

Hur är känslan när det snart är över?

– Trots att man varit inställd på det ett tag nu så känns det konstigt, det måste jag medge. Och jag verkar inte vara ensam om detta för flera spelare har sagt precis samma sak till mig.

Kommer ni att ha någon ny plats att spela på till hösten?

– Jag hoppas verkligen att vi tillsammans med kommunen kan hitta en lösning. Men jag måste också vara ärlig och säga att jag vet inte hur det går. Det optimala vore förstås på Lassalyckan, där det finns utomhusbanor och även många andra aktiviteter. Men det hinns inte med något nybygge till nästa inomhussäsong och då måste vi försöka hitta en annan lösning. För det vore katastrof för boulen och friskvården om vi inte kan spela boule nästa vinter.

Tävlingen lockade alltså fullt startfält, vilket betyder 32 mixade tremannalag. Efter fyra omgångar fick de 16 bästa spela A–slutspel och övriga gick till B–slutspelet. Slutsegrare i A blev Dalsjöfors medan det blev Hökerum–seger i B–finalen genom Gun och Ebbe Rönn samt Ronnie Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons