Nyheter

Falks tränare tonar ned förväntningarna

Hanna Falk avstod OS-genrepet i Canmore på grund av en lättare ljumskskada.
– Nu behöver Hanna ett par rejäla maxpass för att känna sig trygg, säger hennes tränare Niclas Grön
Nyheter • Publicerad 9 februari 2010

Hanna Falk fick ont i ena ljumsken vid ett lugnt träningspass i Canmore inför världscupsprinten i lördags. Hon valde, i samråd med sjukgymnast, att avstå genrepet.

Under måndagen rapporterades från Kanada att Falk var i träningsspåret igen. Senare under dagen kom andra nyheter. Ljumsken är inflammerad och medicinering och vila är ordinerat.

- Det gäller att ta det försiktigt. Men det ska inte vara någon fara alls med Hanna inför nästa onsdag, säger sjukgymnasten Jenny Jonasson till Expressens nätupplaga under måndagen.

Hanna Falks tränare Niclas Grön är inte med på andra sidan Atlanten. Grön följer händelseutvecklingen med både spänning och viss oro.

– Det är en skada som kom helt plötsligt. Hanna har inte känt något liknande tidigare, säger Grön som nu vill tona ned förväntningarna på sin adept en aning.

– Någon fara för start i OS-sprinten är det inte men vi ska alla veta att vägen tillbaka är lite tyngre nu. Först förkylningen och så skadan i ljumsken. För oss som jobbar nära Hanna har kraven sänkts.

Vad behöver Hanna nu för att komma i så bra dagsform som möjligt till nästa onsdag?

– Ett par riktigt tuffa pass med maxbelastning. Hon behöver fysiskt blåsa ur kroppen och mentalt känna att hon kan gå för fullt igen.

Hanna Falk och de övriga längdsvenskarna har nu flyttat till OS-campen på Vancouver island. Det är där den sista finslipningen kommer att ske.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.