Annons

Nya tränare för UIF-åkarna i landslaget

På tisdagen presenterades det svenska längdskidlandslaget för den kommande säsongen. UIF-skidor har tre åkare med i laget.
Ulricehamn • Publicerad 8 maj 2018 • Uppdaterad 9 maj 2018
Maria Nordström.

Hanna Falk ingår i A-landslaget damer, Viktor Thorn i A-landslaget herrar.

Det finns också en andra träningsgrupp, det som kallas Team Bauhaus. Där finns Maria Nordström med.

Annons

Det är landslagschefen Rikard Grip som har tagit ut landslaget tillsammans med tränarna.

– Vi har spännande lag på både dam- och herrsidan, med flera etablerade åkare som har mycket erfarenhet samtidigt som de är fortsatt väldigt hungriga. Vi har även flera yngre åkare, som har gjort fina framsteg det senaste året och som vi tror kan ta ytterligare stora kliv under kommande år, säger Rikard Grip.

De tre UIF-åkarna får också bekanta sig med ett antal nya tränare. För cirka tre veckor sedan stod det klart att Rikard Grip kommer att vara landslagschef under säsongen som kommer. Det meddelades också att Magnus Ingesson, som tidigare tränade Charlotte Kalla, blir ansvarig tränare för damerna och att Urban Nilsson fortsätter som vallachef.

De senaste veckorna har det sedan pågått ett arbete för att få klart resten av ledarstaben. Nu är det klart att de nya tränarna för landslaget heter Annika Zell, Stefan Thomson, Mattias Nilsson, Fredrik Uusitalo och Johan Olsson.

De svenska damerna kommer att tränas av Magnus Ingesson samt Anika Zell och Stefan Thomson.

Hanna Falk känner Annika Zell sedan tidigare.

– Annika känner jag sedan tidigare då hon jobbat i Falun, Stefan Thomson är en ny bekantskap. Vi har haft en dag nu där många bekantat sig med varandra och genom möten pratat lite om hur säsongen kommer att se ut, säger Hanna Falk till Borås Tidning.

Hanna Falk kommer också att fortsätta med sin personlige tränare Niclas Grön.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons