Nyheter

Falk nöjd med mördarbacken

Hanna Falk fick på fredagen åka sitt första distanslopp i världscupen. En speciell prolog uppför den så kallade mördarbacken i Falun.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010
ARKIVFOTO Hanna Falk hängde inte med världseliten uppför backen i Falun.
ARKIVFOTO Hanna Falk hängde inte med världseliten uppför backen i Falun.Foto: 

Prologen var den första av de tre tävlingar i Falun som utgör avslutningen av världscupsäsongen. Det är tävlingar där Hanna Falk inte har några resultatkrav på sig. Mest handlar det om att se och lära.

– Det var roligt att åka i dag. Jag hade bra flyt i den klassiska åkningen och är nöjd med det jag gjorde, säger Hanna som blev 34:a.

Falk tappade 39 sekunder på den första kilometern. På resterande 1,5 kilometer åkte segrarinnan Justyna Kowalczyk ifrån henne med ytterligare 25 sekunder.

– Jag hade nog lite för mycket respekt för backen i början. Att parkera mitt i backen var inget jag ville. Mot slutet släppte jag på lite mer. Jag ser fram mot helgen, säger Falk.

En masstart lördag och till sist en jaktstart återstår av den svenska minitouren.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.