Annons
Nyheter

Falk gäst i Svt:s Alla snackar om Sotji

Det blev inget OS för Hanna Falk. Ikväll får hon analysera sprinten i Svt:s kvällssändning.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2014
Hanna Falk gör debut som tv-expert hos....
Hanna Falk gör debut som tv-expert hos....Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

En resa ner till Stockholm är det som gäller för Hanna Falk i dag, i huvudstaden blir tv-sändning med André Pops, Jonas Karlsson och övriga medverkande i Alla snackar om Sotji. Medaljerna kommer redan var utdelade vid det laget och om Falks tips går in har Stina Nilsson i så fall en bronspeng runt halsen och Marit Björgen står med guldet.

En sprintseger tog Hanna själv i lördags när hon tävlade i Skandinaviska cupen som avgjordes i norska Meråker. För andra gången i tävlingssammanhang valde Hanna att staka på skejtskidor. Förra gången hon provade att tävla utan fästvalla var i italienska Asiago i december.

Annons

– Nu var det bättre stavfäste och det märktes på tiderna i prologen att vi som satsade på bara stakning hade de snabbaste tiderna, säger Hanna.

Sprintbanan i Meråker innehöll tre backar men de var alla korta.

– Jag tycker det är tråkigt att de inte använder de långa backar som faktiskt finns. Det känns som den klassiska sprinten går mot utvecklingen att bara bli stakåkning.

Med rejäl kraft i överkroppen kontrollerade Hanna alla heat fram till finalen och när dagens sista lopp skulle köras blev det överlägen seger för Falk. Marginalen ned till tvåan Kathrine Harsem var tre sekunder.

Inför sprintloppet hade Hanan kört 10 kilometer skejt på fredagen och det slutade med en 15:e plats. Hon var drygt 1,11 efter segrande Martine Ek Hagen.

– Det var inget panglopp. Jag tappade på slutet trots att jag gick ut lugnt.

Helgen i Meråker avslutades med 20 kilometer klassiskt och Hanna gick i mål på en 33:e plats. Sofia Bleckur var drygt 4 och en halv minut snabbare.

– Jag var sliten och hade dåligt fäste vilket gjorde att det i princip bara blev stakning under det loppet också.

UIF:s Maria Nordström hade placeringarna 29, 18 och 31 under de tre loppen i Meråker.

På lördag tävlar Hanna Falk i Borås då Sverigecupen avgörs på skidstadion.

Marit Björgen

Kikkan Randall

Stina Nilsson.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons