Annons
Nyheter

Falk föll i sprintfinalen

Med Maja Falk i kanonform fanns förstås förhoppningar om medalj. Men ett fall förstörde sprintfinalen och pallplatsen försvann med konkurrenterna.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2012
I såväl kvarts? som semifinal var det Maja Falk som bestämde tempot efter den första trånga svängen.
I såväl kvarts? som semifinal var det Maja Falk som bestämde tempot efter den första trånga svängen.Foto: Leif Fjellström

Det såg minst sagt lovande ut inför sprintfinalen i D19/20 på junior–SM. Maja Falk, Ulricehamns IF, hade tagit hem både kvarts– och semifinal utan att behöva slita ut sig totalt och blev då en naturlig medaljaspirant inför finalen. Där det gick lite snett redan i starten så när det var dags för första klättringen låg Maja på fjärde plats. När det sedan började gå utför så gjorde det så med besked.

– Jag var inte med riktigt när spåret gjorde en liten knyck utan körde ut med skidan i lössnön och gick omkull, säger Maja.

Annons

Maja låg fortfarande fyra när vurpan inträffade men var precis bakom trean och hade alltså en klar medaljchans i det läget.

– Det var ju på sista delen av banan som jag varit starkast tidigare under tävlingen, så visst känns det tråkigt.

Naturligtvis kan inte Maja påstå att det var en medalj som försvann i och med vurpan. Men så var det. Evelina Settlin, Hudiksvall, med ett färskt JVM–silver på distansen, kom direkt från world cup-tävlingarna i Norge och vann ganska ohotad, men på någon av de två följande platserna därefter hade det nästan garanterat varit en UIF–åkare. Om hon bara inte gått omkull.

– Så är det ibland. Nu får jag ta en JSM–medalj i helgen i stället, säger Maja Falk.

Bästa UIF–åkare blev Madeleine Thorn som gick i mål som femma.

– Det var första sprintfinalen för mig i vinter så jag måste ju vara jättenöjd med det här, säger Madeleine.

Den tredje UIF–åkaren i klassen, Linda Sivermark, lyckades inte upprepa sin kanonfina insats från onsdagens distanslopp då hon blev elva, utan gick in som 33:a i prologen och missade därmed kvartsfinalen.

Även Lovisa Gunterberg, UIF, fick nöja sig med prolog i D17/18, liksom Tranemoåkarna Anton Nilsson och Fredrik Finnskog i H19/20 samt Erik Finnskog i H17/18.

JSM–tävlingarna i Borås fortsätter i dag med skiathlon och avslutas i morgon söndag med stafetterna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons