Annons
Nyheter

Falk föll i semifinalen

Hanna Falk ramlade i semifinalen och då försvann chansen till en finalplats. Falk var enda svenska som tog sig till semifinal.
Nyheter • Publicerad 29 november 2014
Hanna Falk lyckades bäst av svenskorna i världscuppremiären genom att ta sig till semifinal.
Hanna Falk lyckades bäst av svenskorna i världscuppremiären genom att ta sig till semifinal.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Det var ryskan Anastasia Dotsenko som i sitt fall drog med sig Hanna Falk. Dotsenko svepte med sin hand till Hannas ben och Falk vurpade. Falk låg i det skedet femma i semifinalen.

Hanna hade gjort en bra start i semifinalen och låg ett tag trea men sedan gick Kowalczyk och Matveeva förbi.

Annons

– Jag hade hoppats vara med och tampas hela vägen men är nöjd ändå, sa Hanna Falk till Svt efter semifinalen.

Semifinalen vanns av Marit Björgen och Natalia Matveeva blev tvåa. Suveräna Björgen vann sedan finalen före Katja Visnar och Maiken Caspersen Falla.

Ingen svenska, förutom Falk, lyckades kvalificera sig för semifinal och hon gjorde det genom ett ryck i sista backen.

Celine Brun-Lie hade tagit en tidig ledning i kvartsfinalen och var ohotad etta. Bakom henne fajtades Falk med främst Barbro Kvaale och Kikkan Randall om andraplatsen. Med tempoökningen i backen åkte Falk in på upploppet med ett betryggande avstånd ned till Kvaale och Randall och Falk passerade mållinjen utan att gå för fullt.

Falk tog sig vidare från det inledande kvalet som näst sista åkare med en 29:e plats.

Totalt var det fyra av fem svenskor som tog sig vidare till kvartsfinal, förutom Hanna Falk var det Magdalena Pajala, Ida Ingemarsdotter och Lina Korsgren. Snabbast i tidkvalet var norska Ingvild Flugstad Östberg.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons