Nyheter

Falk åker hem från SM

Torsdagens dubbeljakt vid SM avgjordes utan Hanna Falk. Det blir heller ingen start på lördag - i sprinten. Hanna är sjuk och tog på torsdagen nattåget söderut.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2010

Hanna Falk kände sig lite hängig redan under onsdagen men valde ändå att köra teamsprinten tillsammans med Emilie Cedervärn. På torsdagsmorgonen tog hon beslutet att avstå dubbeljakten.

– Det var ett lätt beslut. Redan på förhand var det sagt att hon kanske skulle hoppa över dagens tävling och när det nu var som det var med en lätt förkylning så var det ingen tvekan, säger Hannas pappa Johan Falk.

Senare under dagen togs beslutet att lämna Piteå. Förkylningen gick inte åt rätt håll och en chansning för en framskjuten SM-placering på lördag är inte aktuell. Både Hanna och Johan Falk bokade snabbt in sig på nattåget söderut redan till torsdagskvällen.

Junioren Emilie Cedervärn blev nu enda UIF-deltagare i dubbeljakten. Emilie blev 28:a och var sju minuter och 31 sekunder efter Anna Haag som vann.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.