Nyheter

Ett slag för ungdomsgolf

– Det verkar svårt att skjuta långt, tycker Linnea Nord som är en av deltagarna i Åsundsholms satsning på unga golfare.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010
Frans Emanuelsson, Linnea Nord, Albin Feldt och Louise Nord genomför en puttningsövning.
Frans Emanuelsson, Linnea Nord, Albin Feldt och Louise Nord genomför en puttningsövning.Foto: Henrik Erickson

Att vinden var både kall och slet i kläderna var inget som sänkte humöret på de unga golfspelare som mötte upp till årets ungdomsupptakt på Åsundsholms GK utanför Vegby. Skratten avlöste varandra kring de två övningsgreenerna.

– Meningen med den här satsningen vi gör är att få ihop ett gäng med ungdomar som har kul ihop, säger en av initiativtagarna Krister Emanuelsson.

Golfsporten har vissa problem med ungdomsrekrytering. Sporten har en stämpel att vara dyr och det är också en ganska hög tröskel med den utbildning som krävs för grönt kort.

– I den här gruppen är det allt från rena nybörjare till några som redan har grönt kort. De som inte har egna klubbor får låna här, säger Krister Emanuelsson.

20 ungdomar har anmält intresse. Det är sju fler än förra året då ungdomsgruppen startade. Deltagarna kommer från Gällstad, Vegby och Tvärred.

– Ingen ulricehamnare än. Förutom Charlotte då, säger Emanuelsson.

Charlotte heter Norderhaug i efternamn och är före detta pro på Ulricehamns GK. Nu tränar hon Åsundsholms ungdomar.

– Jag blev jätteglad när de ringde och frågade. Nu jobbar jag med annat än golf men jag har saknat föreningslivet, säger Norderhaug.

Linnea Nord, Louise Nord, Frans Emanuelsson och Albin Feldt bildade en grupp under premiärdagens övningar. Många slag satt redan då perfekt.

– Det svåraste med golf är bunkerslag. I vissa lägen är det omöjligt, suckar Frans.

– Jag tycker det verkar som man lär sig mycket, säger Louise.

– Att skjuta långt verkar ändå svårast. Vi får träna på det, konstaterar Linnea.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.