Nyheter

En heldag med innebandy i Hökerum

I lördags spelades det innebandy i Hökerums idrottshall. Spelare födda 2003-2004 spelade mot varandra i ett sammandrag.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2013
Foto: Anette Westerlund
Foto: Anette Westerlund
Foto: Anette Westerlund
Innebandy för hela slanten i Hökerum.FOTO: Anette Westerlund
Innebandy för hela slanten i Hökerum.FOTO: Anette WesterlundFoto: Anette Westerlund

I serien som Södra Vings innebandyspelare är med i möter de lag från klubbarna Fristad Goif, IBK Alingsås, Sävens BK, Fristad samt IBF Horsby. Samtliga fanns på plats under lördagens sammandrag.

– Vi spelar sex omgångar per säsong, det här är den fjärde, berättade ledaren Joakim Holmberg.

Sammandragen kommer med en månads mellanrum. Samtliga lag i Västra götalands mellersta serie brukar komma för att göra upp om placeringarna i tabellen. Dessemellan träffas Södra Vings innebandyspelare 03-04 en gång i veckan och tränar. De äldre barnen tränar oftare.

Det är inte bara barn från Hökerum som är med.

– Det kommer barn från samhällena runt omkring, bland annat Ulricehamn och Nitta till exempel, säger Joakim Holmberg.

Det har spelats innebandy i Hökerum sedan 1990-talet. Då hade man en egen klubb som hette Hökerums IBF. Den gick senare in i Södra Vings IF. Nu är det mellan 80 och 100 barn – både killar och tjejer – som är aktiva i verksamheten.

Och det är inte svårt att hitta ledare:

– Nej, det har funkat bra. Varje lag har i dag tre-fyra ledare.

Ledarna Roy Isaksson, Joakim Holmberg och Dennis Johansson hoppas att de i framtiden ska få fram ett a-lag. Och de ser gärna fler lag i den egna verksamheten.

– Får man ihop ett lag och en ledare så är det bara att starta.

För ungefär ett år sedan var det ett gäng tjejer som försökte dra igång ett damlag i föreningen men det var för få spelare för att hålla igång ett lag i seriespel och något damlag existerar inte längre.

Pojkar 97/98, pojkar -00, och pojk/flick -03/04. Tränar gör också ett lag flickor födda 98/01 som kommer spela seriespel när de är redo.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.