Emtervall: Spetsen har blivit vassare

UIF skidor tappade lite toppbredd när Maria Nordström lämnade för Borås. Men spetsen har blivit vassare – med en Hanna Falk och en Viktor Thorn som ser starkare och snabbare ut än någonsin.
längdskidor • Publicerad 21 november 2018
Foto: Ulf Palm/TT

Det var nästan löjligt hur överlägsen Hanna Falk var i finalen i Bruksvallarna. Normalt sett sylvassa sprinters som Stina Nilsson och Maja Dahlqvist såg ut som hyggliga motionärer när Falk formligen flög fram över snön.

En bra premiär är så klart ingen garanti för framgångar när det väl drar ihop sig. Men att Hanna Falk har sitt livs hittills största möjlighet att knipa en mästerskapsmedalj när VM i Seefeld avgörs i februari, kan vi nog redan nu slå fast.

Det stabila distansloppet i fredags var också välkommet. För med Anna Haag ute ur leken ökar så klart Falks möjligheter att få en hett efterlängtad stafettchans i VM. Som det känns just nu är det juniorstjärnan Frida Karlsson och Hanna Falk som kommer att slåss om den fjärde platsen i det svenska stafettlaget bakom Nilsson, Kalla och Ebba Andersson.

Efter helgens pulvrisering i fristil blir det intressant att se vad Hanna Falk kan uträtta på klassiska skidor i Ruka på lördag och söndag. Förra vintern hade hon det stundtals riktigt jobbigt i den stilen och det vore så klart skönt om det lossnade direkt i världscuppremiären.

En annan som åker till Finland med gott självförtroende är Viktor Thorn. Kanske kan den tredje säsongen som senior bli vintern när det verkligen lossnar för den tidigare juniorstjärnan. Mycket talar i alla fall för det.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.