Annons

Efter VM väntar ny klubbadress

Marcus Rohdén kommer med all sannolikhet att lämna Crotone i sommar.
– Förhoppningsvis hittar vi något bättre, säger han.
fotboll • Publicerad 23 maj 2018 • Uppdaterad 25 maj 2018
Marcus Rohdén i möte med Milan i januari i år.
Marcus Rohdén i möte med Milan i januari i år.Foto: Daniel Dal Zennaro

Två säsonger har mittfältaren spelat sin fotboll i den syditalienska staden. Första året klarade sig Crotone kvar som nykomling, efter en furiös slutspurt. I år ryckte laget också upp sig på slutet, men det räckte ändå inte till nytt kontrakt.

Därmed utlöses en klausul som ger Rohdéns chansen att lämna, trots att ett år återstår av kontraktstiden.

Annons

– Jag tror att klubben är villig att sälja mig och jag är intresserad av att lämna, säger Marcus Rohdén.

Hade läget varit annorlunda om ni klarat er kvar?

– Jag hade faktiskt varit sugen på något annat ändå. Jag har trivts jättebra, men nu är det dags för något annat.

Rohdén upplever att hans situation har försämrats sedan tränaren Davide Nicola i december plötsligt slutade och ersattes av målvaktslegendaren Walter Zenga.

– Det har inte varit någon kontinuitet och jag tycker själv inte att jag har fått något förtroende. Jag har fått spela en hel del på slutet, men det har varit någon match på kanten, någon i mitten eller så har jag hoppat runt i matcherna. Det har varit ett frustrerande halvår.

Känslan är att du i vår har varit mindre delaktig i spelet än tidigare och framför allt har fått fokusera på att springa mycket?

– Det håller jag med om. Sen har jag fått spela i matcher när vi har mött Juve, Lazio och Napoli. Då får man inte så mycket bollinnehav heller.

Det känns som att bilden av dig har förändrats lite de senaste åren – från en bollskicklig spelare i allsvenskan, till en mer utpräglad löpare i Italien?

– Jag har väl fått den rollen. Och kanske har jag varit med och byggt upp den för mig själv också. Men jag vill inte att det ska vara riktigt så. Jag vill ha mer boll och vara mer delaktig i spelet.

Hur påverkar det valet av ny klubb?

– Det är en bra fråga. Jag vill spela mer boll, men jag vill ju också gärna vara kvar i en bra liga. Det hade varit kul att vara kvar i Italien, målsättningen är att stanna där. Jag trivs bra, har kommit in i språket och i livet i övrigt.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons