Annons
Nyheter
Markus Jönsson tog Tranemoloppet som en värdemätare för ett eventuellt långlopp i Tjeckien. En stund efter målgång bestämde han sig för att hoppa över Jizerska padesatka.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011
Markus Jönsson kommer inte försvara sin tiondeplats i Jizerska padesatka förra året. Efter Tranemoloppet bestämde han sig för att stanna hemma och träna istället.
Markus Jönsson kommer inte försvara sin tiondeplats i Jizerska padesatka förra året. Efter Tranemoloppet bestämde han sig för att stanna hemma och träna istället.Foto: Leif Dahl

Markus Jönsson kör numera för Tranemo IF och det var många i den nya hemmaklubben som var vid Hagatorpet för att se hur det skulle gå för honom i Tranemoloppet. Men han själv var lite tveksam.

- Jag har egentligen bara tränat en dag riktigt det här året. Det har varit många träningsuppehåll i höst, få se hur jag känner mig sedan, om jag ska åka till Tjeckien eller inte, säger Markus före start.

Annons

Infektioner har hindrat Markus från att kunna träna ordentligt under en tid. Ute i spåret rådde Markus inte på före detta klubbkompisen Dan Moberg, som var före hela tiden och vann, dryga minuten före Markus på den 15 kilometrarna.

- Inte helt kass, men jag är långt ifrån att vara i form. Jag står hellre över Tjeckien och tränar för att komma ikapp till Marcialonga som är nästa långlopp om tre veckor, säger Markus efter målgång.

Förra året kom Jönsson tia i Tjeckien och han vill känna sig helt förberedd om han ska står på startlinjen.

Det fanns andra som skulle iväg dit däremot. Ända uppifrån Idre SK kom Henrik Alm och körde Tranemoloppet.

- Jag ska till Tjeckien och det här loppet låg bra till, säger Henrik Alm.

I ungdomsklasserna dominerade Falköpings AIK, med fem förstaplatser av tio möjliga. Två UIF:are hamnade överst på pallen, Stina Kannius i D 11-12 och Andreas Svensson i H 15-16. Hemmaklubben Tranemo IF fick en segrare genom Ludvig Holmberg i H 13-14.

Leif Dahl
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons