Annons
Nyheter

Dubbla vårshower ska fylla ishallen

Det blir internationellt tema på konståkningsklubbens vårshow i dag. Och precis som i fjol är publikintresset så stort att det blir dubbla föreställningar.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2014
Vilda djur var ett av inslagen i förra årets vårshow. I dag är det dags för Ulricehamns konståkare att underhålla publiken i Lassarinken på nytt.
Vilda djur var ett av inslagen i förra årets vårshow. I dag är det dags för Ulricehamns konståkare att underhålla publiken i Lassarinken på nytt.Foto: Kerstin Mattiasson

Årets show har titeln World Tour 2014 och handlar passande nog om en jorden runt-resa som två tjejer ger sig ut på. Under resans gång besöker de olika länder och samtliga klubbens åkare vävs på så sätt in i handlingen.

– Det är över 100 åkare som är med. De är från fyra år upp till 20. I finalen är alla åkare inne på isen samtidigt, säger Åsa Olsén, som är projektsamordnare för vårshowen.

Annons

Hon berättar att det blir en del uppseendeväckande inslag i showen. Bland annat tar en 20 meter lång drake plats på isen. Klubben har också lagt extra krut på ljussättningen av årets föreställning.

Ulricehamns konståkningsklubbs vårshow är en gammal tradition. Så gammal att Åsa Olsén inte ens vet när den startade.

– Min dotter har varit med i klubben i tolv år och showen hade ju funnits länge redan när hon började, säger hon.

Förra året var första gången som klubben genomförde två föreställningar och det blir en repris i år. 13.00 respektive 16.30 är tiderna som gäller i eftermiddag.

– Det har varit mycket arbete med showen den senaste tiden. En del av åkarna tävlar ju också, så för dem har det varit väldigt hektiskt. Det blir en lång dag för åkarna med två föreställningar, men samtidigt är det jättekul att så många vill komma och titta. Vi får helt enkelt inte plats med allt folk på en föreställning, säger Åsa Olsén.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons