Nyheter

Dubbla UIF-guld i SM-stafetten

Ulricehamns IF dominerade andra dagen av SM på rullskidor. Det blev guld i både dam- och herrklassen.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2013

Markus Johansson ordnade sitt andra guld på lika många dagar när han i par med Emil Ekman skidade hem guldet på Halmstads gator, Johansson ryckte lite på fjärde sträckan men fältet samlade ihop sig igen. På den sista sträckan spurtade han om guldet mot Tobias Westman IK Stern.

– Vi hade känt på varandra på upploppet på de tidigare sträckorna och jag tyckte att han verkade stark. Jag satsade på att få en bra positiion och vara först in på upploppet och det höll hela vägen, säger Marcus till SVT.

Borås SK med bröderna Alexander och Karl-Johan Westberg från Hillared blev fyra och Tranemo med Markus Jönsson och Erik Johansson blev femma.

I damlaget åkte Hanna Falk och Emilie Cedervärn.

– I går när det var regn var jag lite rädd men i dag var det bättre grepp. Ett kul avbrott i sommarträningen, kommenterade Falk efter sista sträckan i damklassen som i ärlighetens namn var ganska tunn.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.