Nyheter

Dubbla förluster för UIF

Förluster mot Ängby och Ärtemark innebär att kampen om nytt kontrakt hårdnade. Nu har UIF avgörandet på hemmaplan.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2010

Ulricehamns IF hade chansen i det näst sista sammandraget att säkra sin plats i nästa års elitserie. Motståndare var Ämgby, som man besegrat i första mötet, och bottenlaget Ärtemark. Men det sprack och det ordentligt.

I första matchen, mot Ängby, tog UIF ledningen med 3–1 efter första omgången matcher och det efter ett spel som gladde lagledaren Arne Larsson.

– Att Hanna Nyberg föll mot Caroline Wersäll var väntat, eftersom Ängby–spelaren är mycket duktig. Men att vi skulle vinna de tre andra matcherna var ju riktigt kul och inte minst genom att det var efter bra spel, säger Arne Larsson.

Men därefter var det bara Ängby som vann hela matchen genom fyra raka singelvinster och seger i första dubbeln.

– Hanna föll mot Josefine Lund och det var oväntat eftersom Sara Lundin besegrat Lund i första matchen. Sedan föll Linnea och Emma i sina matcher på andrabordet och det var lite överraskande eftersom båda vunnit i första omgången. Så det var lite snopet att vi inte klarade av att återigen ta poäng mot Ängby, säger Arne Larsson.

Det blev sedan storstryk med 1–6 mot nästjumbon Ärtemark och där Hanna Nyberg svarade för UIF:s enda vinst.

– Ärtemark har fått in en kinesiska och som vann samtiga matcher hon spelade under sammandraget. Det har lyft hela laget och det är betydligt starkare än vad tabellen utvisar.

Sista sammandraget är om två veckor och det spelas i Ulricehamn. UIF har tabelljumbon Ljungsbro och främste utmanaren om att slippa kvalspelet – Storfors – på sin lott.

– Det blir tufft men vi måste ta poäng. Så är det bara, säger Arne Larsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.