Nyheter

Dowers första Gällstadinsats

Christian Dower, tränare hos Gällstads FK. Det blir Minuten–premiär för dig i morgon?
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013

– Som tränare, ja. Jag har varit på en cup tidigare för en massa år sedan (tror det var en tjej som lockade med mig) men det är säkert över 15 år sedan. Jag minns egentligen inte något från själva cupen men vet att det var en väldigt speciell tillställning.

Du är ju ny som tränare i GFK – har spelarna berättat något om cupen?

– Att den är prestigeladdad och verkar vara mycket viktig för spelarna. Vilket jag tror gäller för alla andra lag också eftersom de flesta spelarna känner varandra och därför gärna vill stå där med bucklan efter prisutdelningen. Dessutom ställer ju alla lag upp, mycket folk på läktaren och det sporrar säkert också.

Har ni förberett er inför cupen?

– Det har vi och det ganska väl. Ett inomhuspass i veckan hela hösten och mot slutet har det även blivit några extrapass. Vi har spelat två cuper med blandat resultat men inte med stora mål, vilket alltså blir lite nytt. Mycket folk på träningarna med ett snitt på 22–23 deltagare. Men hur väl man än förbereder sig så räcker det inte att spela disciplinerat utan det gäller också att ha lite flyt för att lyckas hela vägen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.