Nyheter

Direktsänt fotbollskval söndag 14.00 - Södra Ving i gruppfinal

I den ena av Västergötlands två kvalgrupper till nästa års division 4 möts Göta BK och Södra Ving i en direkt avgörande kvalfinal söndag klockan 14.00. UT är på plats.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2013
Erik Johansson och Johan Wessbo. Två nyckelspelare som kan föra Södra Ving till fyran.
Erik Johansson och Johan Wessbo. Två nyckelspelare som kan föra Södra Ving till fyran.Foto: Leif Dahl

UT har ambitionen att radiosända matchen i sin helhet. Med tanke på att sändingen måste genomföras över mobilnätet så finns dock inga garantier. Henrik Erickson och experten Urban Svensson ska göra allt för att rapportera händelserna på bästa möjliga sätt.

Under söndagen, fram tills dess att sändningen startar, kommer det att ligga en testbild nedan. Tryck på play från klockan 13.55för att följa ljudsändningen.

Your browser does not support iframes.

Så här uttalade sig Södra Vings tränare Henrik Johansson i lördagens UT.

Veckan som gått:

– Det har varit för mörkt för att kunna ha bra träningar på Skyttevallen så därför körde vi ett pass på Lassalyckan i onsdags och kommer även att träna i dag lördag. Det gör att även de som pluggar får en möjlighet att träna.

Truppen till matchen:

Johan Borgedahl, Erik Johansson, Viktor Wessbo, Johan Bodin, Gusten Gustavsson, Johan Björling, Elon Lövgren, Filip Josefsson, Sirwan Rakh, Alexander Dehlin, Jonas Magnusson, Henrik "Arnabo" Johansson, Niclas Bergving, Johan Wessbo, Jonas Hulander, Joakim Hulander.

Skador/frånvarande: Marcus Andersson och Adam Andersson åker till USA på söndagsmorgonen och missar därmed matchen.

Om motståndaren:

– Vi såg matchen Sandared–Göta och pratade även med Sandared efter vårt möte och har väl en ganska bra bild av hur laget spelar. Man skickar fram mycket folk, lyfter bollar mot anfallet och sätter hög press. Ett ganska fysiskt lag som det gäller att möta med attityd och våga stå upp emot.

För att få stopp på dem så måste vi ligga tätt inpå deras anfallare, ta boll och sedan vända snabbt, eftersom deras anfallare inte jobbar bakåt. Vårt kantspel har gått bra tidigare och vi kommer försöka utnyttja detta även i den här matchen. Kan vi stå emot i en timme så kan vi sedan börja rulla bort motståndet, eftersom jag tror vi är uthålligare. Vi kommer att stöttas av en fullsatt buss med supportrar.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.