Annons
Nyheter

De vann golfresa till Marocko

L Ulricehamn
Med bollen i hål från 100 meter kom lyftet som gav golfsemester i Marocko.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011
Allt gick inte som tänkt. Patrik Lindström har ett svårt slag på åttan.Foto: Leif Fjellström
Mot Marrakech i oktober. Reinhold Karlsson och Christina Fransson vann golfresan i lördagens tävling. FOTO: Leif FjellströmFoto: Leif Fjellström

Det blev Reinhold Karlsson och Christina Fransson som tog hem segern i lördagens Golfresan on tour på Ulricehamns GK. När paret lämnade in scorekortet visade det på respektabla 44 poäng och det var tre bättre Lennart Nilsson/Jonas Emilsson på andra plats.

För den oinvigde kan berättas att spelformen var greensome poängbogey, vilket innebär att båda spelarna slår ut var sin boll och sedan fortsätter man spela vartannat slag på den boll man anser vara bäst. En speciell regel för tävlingen var att båda spelarna var tvungna att slå andraslaget minst sex gånger var.

Annons

– Det var riktigt kul för vi spelade bra båda två och de gånger någon fick ett dåligt utslag så kunde vi alltid gå på den andres boll, säger Reinhold Karlsson.

Fast det var nog inte fullt så kul på fjärde hålet (par 5) sedan Reinhold hamnat snett med andraslaget. För partnern Christina kunde inte göra annat än att spela fram bollen i stället för att nå green.

– Jag hade drygt 100 meter till hål och försökte förstås få in bollen på green. Det blev en perfekt boll som gick i och därmed fick vi fyra poäng på hålet, berättar Reinhold.

Då gjorde det inte så mycket att åttan blev en lång historia där duon nådde greenen på två slag men efter puttningen så stod det ex sexa i scorekortet.

– Det var de två hålen som utmärkte sig åt ettdera hållet. Vi spelade mycket jämnt över alla 18 hålen, säger Christina Fransson.

Förstapriset blev en vistelse på hotell i Marocko under fyra dagar och med allt betalt. Resan dit och hem får dock paret stå för.

– Vi skulle ändå åkt till Portugal i höst så då lägger vi de pengarna här i stället, säger Christina Fransson.

66 par ställde upp i tävlingen och gjorde många bra resultat, inte minst med tanke på att det egentligen var väder för långkalsonger och sydväst.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons