Annons
Nyheter

Damerna föll trots en bra insats

Handboll Förlusten mot Team 172 innebar tredje raka nederlaget. Men det var inte allt för besviket i KFUM-lägret.
– Jag är stolt över oss i dag. Det var en match utöver det vanliga, säger Andrea Nilsson.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2011
Hanna Johansson stod för sju mål i matchen.Foto: Labrini Stavrekas

Inför kampen mot Team 172 var det rejäl peppning som gällde. Senast lagen drabbade samman resulterade det i storförlust för KFUM:s del med 10-37.

– Vi pratade innan om att varje spelare skulle pressa sig så nära sitt max som möjligt, säger tränare Peter Matthijs.

Annons

Spelarna tog till sig de orden. KFUM inledde kampen bra och höll jämna steg med gästerna. Efter 20 minuter var ställningen 7-9. Men några fler mål från hemmalagets sida kom inte under första halvlek. Istället kunde Team 172 utnyttja KFUM:s misstag och drog snabbt ifrån till 7-16 innan paus. Med tanke på hur det gick sist lagen möttes fanns väl bara en sak att vänta, att siffrorna skulle rinna iväg.

– Vi har haft en tendens att tappa i matcherna när motståndarna drar ifrån, säger Andrea Nilsson.

Men gästerna drog inte ifrån mer. KFUM vägrade ge upp. Visserligen var man aldrig nära att skaka om de fysiskt starkare motståndarna, men man vann andra halvlek med 12-11. Andrea Nilsson var en av de tongivande spelarna i KFUM. Hon noterades för åtta fullträffar.

– Det spelar ingen roll vad det står på resultattavlan. Jag är skitnöjd med min och lagets prestation. Vi kämpade i varje situation.

– Kändes som om jag vågade mer i dag och det tror jag beror på träningen vi hade i onsdags. Jag fick med mig mycket självförtroende därifrån.

Och vad tyckte tränare Matthijs om tjejernas prestation?

– De var jätteduktiga och man kan inte begära mer mot det motståndet. Vi krämade ur det vi kunde och gav inte upp.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons