Annons
Nyheter

Dalstorps start krossade drömmen

Två baklängesmål inom loppet av elva minuter sänkte Dalstorp. Stafsinge vann med 3-2 och chansen till en plats i trean är borta.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
BILDEN SOM SKA VARA I TIDNINGEN Björn Arnesson och Jesper Einarsson försöker stoppa duktige Rodit Turay som är på gång igenom.
BILDEN SOM SKA VARA I TIDNINGEN Björn Arnesson och Jesper Einarsson försöker stoppa duktige Rodit Turay som är på gång igenom.Foto: Labrini Stavrekas

Det fanns bara en sak som gällde för Dalstorp i den andra kvalmatchen. Efter förlusten mot BK Skottfint var seger ett måste för att hålla drömmen om trean vid liv. Men de 400 åskådarna på Dalshov hade knappt hunnit sätta sig till rätta innan de fick se gästerna Stafsinge ta ledningen, och det två gånger om. Matchuret stod då på blott elva minuter.

– De straffade oss direkt men det var bara till att köra på och det tyckte jag att vi gjorde, säger tränaren Lennart Josefsson.

Annons

Trots mardrömsstarten tog sig hemmalaget i kragen. DIF tog över spelet men Stafsinges forwards var livsfarliga varenda gång de fick ett läge. Motståndarna var starka, och snabba och det smällde rejält i närkamperna. När Tommy Bohman dundrade in reduceringen till 1-2 tändes hoppet för DIF igen. Ett hopp som inte blev särskilt långvarigt för gästerna lyckades nämligen kontra in 3-1 innan halvtidsvilan.

– Vi hade oflyt och det ville sig inte i avsluten för oss, säger Johan Einarsson som prickade stolpen två gånger under halvleken.

I andra halvlek satsade Dalstorp allt framåt. En bit in i halvleken gick man ner på en trebackslinje och flyttade upp Joakim Alexandersson för att få lite tyngd framåt. Ett lyckat drag visade sig. För Dalstorp skapade lägen gång på gång. Christian Magnusson fick på en pärla och satte 2-3. Men närmre än så kom inte Dalstorp som radade upp målchanser i slutet. Förlusten sved rejält. De gulsvartas hopp om trean slocknade.

– De här matcherna har varit en bonus för oss. Vi var nederlagstippade inför seriestarten men nu har vi bevisat vad vi kan. Kanske räckte vi inte till för att rutinen saknades men samtidigt så ser det ljust ut inför framtiden, säger Johan Einarsson.

– Nu känns det riktigt surt. Vi var väl så bra som Stafsinge, bättre till och med.

UT-märkta

3 Joakim Alexandersson

2 Johan Einarsson

1 Tommy Bohman

UT-delade av Labrini Stavrekas

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons